Sviesta kēkss ar rozmarīnu - interesanta, smaržīga un garda recepte.

Oriģinālā šī recepte ir no žurnāla "Dienas Ēdieni", tomēr esmu to nedaudz modificējis, papildinot ar vaniļas cukuru, smalko sāli aizstājot ar rupjo, kā arī daļu miltu aizvietojot ar kukurūzas cieti.

80Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

275 gmīksts sviests (istabas temperatūrā)140 gcukurs3 lielas olas200 gmilti2 ĒKkukurūzas ciete0.5 TKsāls1 TK(strīķēta) cepamais pulveris1 TKvaniļas cukurs lapiņas no 1 vidēja vai paliela rozmarīna zariņa4 ĒKpiens2 ĒKrozmarīna cukurs (var aizstāt ar brūno vai balto cukuru)

Sagatavošana

1

Mīklu jaucu ar mikseri - no sviesta sakulšanas līdz pat rozmarīna iemaisīšanai. Mans ieteikums - sakapāto rozmarīnu var uzreiz sajaukt ar miltu maisījumu.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3

Sagatavo kēksa formu:ietauko un izklāj ar cepamo papīru tā, lai aiz papīra maliņām vēlāk var izcelt gatavo kēksu no formas.

4

Samaisa kopā miltus, sāli un cepamo pulveri.

5

Rozmarīna lapiņas smalki sakapā.

6

Lielā bļodā kārtīgi sakuļ sviestu sviestu ar cukuru (ar mikseri - kādas divas minūtes), pa vienai pievieno olas. Uz katru olu, ko pievieno, pieliek pilnu ēdamkaroti miltu maisījuma. Beigās iekuļ vaniļu.

7

Bļodā iesijā atlikušos miltus, visu iejauc, iecilā sakapāto rozamarīnu un visbeidzot iemaisa pienu. Galu galā jāizveidojas krēmīgi šķidrai mīklai, ko lej sagatavotajā formā. Pāri kaisa rozmarīna cukuru un liek cepeškrāsnī aptuveni uz stundu, līdz iesprausts kociņš nāk laukā sauss un tīrs. Kēksu atdzesē un tikai pēc tam ņem ārā no formas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!