Ķirbja zupa ar kukurūzu
Foto: Vida Press
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Maiga zupa, kurā ir visgardākais ķirbis no visiem, kura garšā ir vieglas riekstu notis. To visu papildina saldā kukurūza, bet muskatrieksts piešķir bagātīgu garšu.

Sīpolu smalki sagriež. Nelielu daļu atliek malā, noderēs garnēšanai. Pārējo sīpolu liek katliņā kopā ar gabaliņos sagrieztu sviesta ķirbi, buljonu, šķipsnu muskatrieksta un garšvielām. Visu vāra.

Kad buljons sāk burbuļot, vāra vēl 15 minūtes un pēc tam pievieno kukurūzu. Pēc tās pievienošanas zupu vāra vēl piecas minūtes. Lai padarītu zupu biezāku, dažus ķirbja gabaliņus katliņā samīca ar dakšiņu.

Zupu lej bļodiņās un rotā ar sarkanā sīpola gabaliņiem, pētersīļiem un melnajiem pipariem. Pasniedz kopā ar rīsu galetēm.

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form