Sviestmaize ar vistas fileju un dzērveņu mērci
Foto: Shutterstock
2.5000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda, sulīga sviestmaize brokastīm vai paņemšanai līdzi uz darbu pārtraukuma brīdim. Sviestmaizei izmanto jau gatavu ceptu vistas fileju vai sagriez jēlo fileju slaidās strēmelēs un apcep pannā. Tas aizņems tikai piecas minūtes.

Ja nepieciešams, sakarsē pannu ar eļļu. Karstā eļļā liek sagrieztos filejas gabaliņus un cep no katras puses apmēram 2-3 minūtes. Apceptās filejas apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, noliek malā, lai atdziest.

Uz maizes šķēles smērē majonēzi. Kā pagatavot majonēzi mājās, lasi šeit.

Uz divām maizītēm liek apceptās vistas filejas, pāri klāj siera šķēli, pēc tam liek rukolas vai citus zaļumus un, kā pēdējo kārtu, liek dzērveņu ievārījumu. Sviestmaizi nosedz ar otru maizes šķēli.

Pasniedz vai satin ņemšanai līdzi uz darbu.

Tev mājās nav dzērveņu ievārījuma? Lūk, recepte!

Comment Form