Sviestmaižu gurķi ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs

"Ziemā kraukšķīgās gurķu šķēlītes labi garšo, uzliktas uz sviestmaizes, burgeros, arī kā piedeva gaļas ēdieniem," tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Agnese Berezovska.

Gurķus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās ripiņās. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.

Gurķus un sīpolus liek bļodā, pārber sāli, apmaisa un uz pāris stundām noliek, lai izdalās sula. Tad tos notecina, noskalo ar aukstu ūdeni, vēlreiz notecina.

Katlā lej etiķi, ieber sēklas, krustnagliņas, kurkumu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Verdošajā marinādē liek gurķus ar sīpoliem un lēni vāra 10 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Ja vajag, pievieno sāli pēc garšas.

Karstus liek sterilās burkās, aizvāko. Atdzesē un uzglabā vēsumā.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form