Sviestmaižu gurķi ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg gurķi
gurķi
600 g
600 g sīpoli
sīpoli
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
600 ml
600 ml baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
4 TK
4 TK kurkuma
kurkuma
400 g
400 g cukurs
cukurs
8
8 krustnagliņas
krustnagliņas
2 ĒK
2 ĒK koriandra sēklas
koriandra sēklas
3 ĒK
3 ĒK sinepju sēklas
sinepju sēklas
  • Etiķa marinādes
  • Salāti ziemai
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Ziemā kraukšķīgās gurķu šķēlītes labi garšo, uzliktas uz sviestmaizes, burgeros, arī kā piedeva gaļas ēdieniem," tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Agnese Berezovska.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā un sagriež puscentimetru biezās ripiņās. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās.

    Gurķus un sīpolus liek bļodā, pārber sāli, apmaisa un uz pāris stundām noliek, lai izdalās sula. Tad tos notecina, noskalo ar aukstu ūdeni, vēlreiz notecina.

    Katlā lej etiķi, ieber sēklas, krustnagliņas, kurkumu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Verdošajā marinādē liek gurķus ar sīpoliem un lēni vāra 10 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot. Ja vajag, pievieno sāli pēc garšas.

    Karstus liek sterilās burkās, aizvāko. Atdzesē un uzglabā vēsumā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form