
Ja mājās plauktos glabājas tadžīna, tad noteikti vērts to izmantot šī gardā ēdiena gatavošanā. Restorāna cienīgu maltīti mājas virtuvē piedāvā pagatavot šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Vispirms pannā apcep vistas stilbiņus. Pēc tam atsevišķi apcep sīpolus.
Tadžīnā vai dziļā cepešpannā liek apcepto vistas gaļu, sīpolus, smalki sakapātu čili, kuminu, kanēli, papriku, apelsīnu miziņu, rozīnes, sagrieztu baklažānu, dateles un burkānus.
To visu izkārto katlā vienmērīgi, tad virsū liek neskalotus rīsus, nedaudz pārber sāli.
Pielej vistas buljonu un gatavo krāsnī, līdz rīsi gatavi.
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.
Receptes autors: Lauris Aleksejevs.