Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda un itāliska maltīte pusdienām vai vieglām vakariņām. Tagliatelle nūdeles šķīvī mīsies ar puraviem un košām paprikas šķēlītēm, bet garšu atsvaidzinās timiāns. Asumiņu maltītei piedos ne vien ķiploks, bet druska čili.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gtagliatelle pasta1 ĒKolīveļļa1 gab.liels puravs1 gab.sarkanā paprika1 gab.dzeltenā paprika1 gab.ķiploka daiviņa svaiga timiāna zariņi1 šķipsnačili pulveris olīveļļa garnēšanai

Sagatavošana

1

Pastu izvāra pēc instrukcijām, kas norādītas uz iepakojuma.

2

Tikmēr lielā pannā uzkarsē eļļu. Sagriež puravus – vispirms nomazgā, pēc tam sagriež garos kātus aptuveni astoņus centimetrus garos gabaliņos, kurus pēc tam pārgriež uz pusēm un nedaudz izplūkā.

3

Puravus liek pannā, pievieno salmiņos sagrieztu papriku, saspiestu ķiploka daiviņu un timiānu. Cep 5-8 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

4

Gatavo pastu nokāš un liek atpakaļ katliņā. Tai klāt piemaisa puravu un paprikas masu, apkaisa ar garšvielām un čili pulveri. Beigās apslaksta ar olīveļļu.

5

Pasniedz, kamēr vēl karsts.

Labu apetīti!

Tasty.lv padoms: papildini ēdienu ar citām sastāvdaļām, piemēram, spinātiem, sautētām sēnēm, riekstiem, sēkliņām, olīvām vai sarīvētu sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!