Tako laiviņas ar turku zirņiem un olām
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 Santa Maria kukurūzas tako kabatiņu iepakojums
Santa Maria kukurūzas tako kabatiņu iepakojums
1
1 kārba konservētu turku zirņu
kārba konservētu turku zirņu
3
3 Balticovo olas (var arī vairāk)
Balticovo olas (var arī vairāk)
1
1 burciņa Santa Maria salsas ar ķiplokiem
burciņa Santa Maria salsas ar ķiplokiem
 
ķiršu tomāti
ķiršu tomāti
 
olīveļļa
olīveļļa
100-150 g
100-150 g rīvēts Džiugas siers
rīvēts Džiugas siers
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi
pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas laima sula
laima sula
pēc garšas
pēc garšas asais pipars
asais pipars
pēc garšas
pēc garšas asā Santa Maria mērce
asā Santa Maria mērce
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Balticovo" piedāvāja piedalīties viņu aizraujošajā projektā un parādīt jums dažas receptes, kuru viena no sastāvdaļām ir olas. Protams, mēs ar prieku piekritām! Jo mums patīk garšīgi paēst! Domājot par to, ko interesantu jums piedāvāt, nolēmām, ka viens no mūsu iecienītākajiem ēdieniem, iespējams, jums ļoti garšos! Šodien kopā pagatavosim oriģinālu tako! Parasti tako mums asociējas tikai ar ļoti asu un tālu meksikāņu ēdienu, taču to var pagatavot arī, izmantojot daudz pazīstamākas sastāvdaļas, galvenais ir likt lietā fantāziju un nenobīties eksperimentēt. Mūsu recepte noderēs tiem, kuri iecienījuši veselīgu pārtiku, un arī veģetāriešiem – gan kā uzkoda, gan arī pamatēdiens. Bet varbūt brokastis – kāpēc gan nē? Tā kā pierakstiet un gatavojiet kopā ar "Salt’n’Pepper Lifestyle Blog"!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana

    Lai pagatavotu tako pildījumu, uzsildām pannu un ielejam olīveļļu. Maza piebilde – ja gribam mazāku kaloriju daudzumu pildījumā, droši varam iztikt bez eļļas, jo salsas mērcē ir pietiekoši šķidruma un, ja Jums ir panna ar pretpiedeguma pārklājumu, tad par piedegšanu nav jāraizējas.

    Ieberam pannā turku zirņus (iepriekš notecinot šķidrumu) un uzlejam salsas mērci. Var izmantot arī tomātu pastu un garšvielas piebērt, kā jums tīk! Visu samaisām un vārām uz lēnas uguns dažas minūtes. Ja ir vēlēšanās, turku zirņus var arī sasmalcināt, lai iegūtu viendabīgu masu.

    Mazliet vēlāk mērcei pievienojam četrās daļās sagrieztus ķiršu tomātus un sasmalcinātus pētersīļus. Var izmantot arī mazliet laima sulas. Kā variantus var izvēlēties vai nu laima augli, vai koncentrētu laima sulu, kas, starp citu, ir ērtāk. Samaisām visu. Vārām uz lēnas uguns apmēram 2 – 3 minūtes, lai iztvaikotu liekais šķidrums.

    Kad liekais šķidrums ir iztvaicējies, veidojam maisījumā uz pannas nelielas iedobes un iesitam tajās "Balticovo" olas. Ja vēlaties ēdienā mazāk kaloriju, iesitiet tikai olu baltumus.

    Samazinām uguns stiprumu un pārkaisām olas ar sāli un pipariem pēc garšas. Ja mums patīk asāki ēdieni, var pievienot aso piparu. Pievienojam arī rīvētu "Džiugas" sieru, tādējādi mēs iegūsim viendabīgāku mērces masu un, protams, arī uzlabosim garšas kvalitāti. Uzliekam pannai vāku.
    Kamēr masa pannā gatavojas, ķersimies pie tako, tos vajag uzsildīt cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes 125 grādu temperatūrā.

    Tako var aizstāt ar kukurūzas plācenīšiem vai lavašu. Šai gadījumā plācenīšus vai lavašu uzsilda uz pannas vai cepeškrāsnī.

    Uzsildītos tako piepildam ar maisījumu no salsas, turku zirņiem un olām. Gatavojam porcijas, kuras garnējam ar ķiršu tomātiem un asiem pipariem. Visu to pārkaisām ar sieru.

    Tako ir gatavs, baudām to! Labu ēstgribu!

    Kopā ar savu recepti piedāvājam jums iespēju piedalīties Balticovo konkursā #pieliecolu – informāciju meklējiet lapā www.pieliecolu.lv!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form