Foto: Shutterstock
Venēcijas stilā ceptas aknas ar sīpoliem un sarkanvīna mērci ir ļoti vienkāršs un viegli pagatavojams ēdiens. Visvairāk laika aizņems sīpolu karamelizēšana, bet plāni sagrieztās aknas izcepsies apmēram 2 minūtēs (pa minūtei no katras puses). Venēcijā šādi sagatavotas aknas parasti pasniedz ar polentas biezputru.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
450 gteļa aknas40 gsviests4 ĒKolīveļļa4 vidēji sīpoli3 timiāna zariņi130 mlsarkanvīns pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Nomizo un plānās ripiņās sagriež sīpolus. Vienam timiāna zariņam notrauc lapiņas un noglabā ēdiena pasniegšanai. Sakarsē pannu ar 2 ēdamkarotēm eļļas, pievieno sviestu, sīpolus, timiāna zariņus, uzkaisa nedaudz sāli un maltus melnos piparus.

2

Uz vidējas uguns, ik pa brīdim apmaisot, cep sīpolus, līdz tie karamelizējušies brūni, apmēram 1 stunda. Pievieno pusi sarkanvīna un ļauj vīnam uzvārīties, un izgarot. Noņem pannu no uguns, noliek malā.

3

Teļa aknas attīra no plēvēm un sagriež plānās šķēlēs, apkaisa ar sāli un pipariem. Citā pannā sakarsē atlikušās 2 ēdamkarotes eļļas un cep aknas no abām pusēm brūnas, apmēram 1 minūti no katras puses. Aknām vidiņā jābūt sārtām un mīkstām. Aknas cep pa daļām, lai tās apbrūnētu un nesustu.

4

Sīpolu pannu liek atpakaļ uz uguns, uzlej atlikušo sarkanvīnu, pa virsu liek ceptās aknu šķēles. Ļauj karstumam izsilt cauri un vīnam izgarot.

5

Pasniedzot aknas, tās apkaisa ar timiāna zaļumiņiem, kā piedevas izmanto salātus, kartupeļu vai polentas biezputru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!