Silts buljons ir viens no komforta ēdieniem, kas liek justies labāk. "Tiamo grupas" radošā direktore Daiga Veismane piedāvā universālu aromātiska buljona recepti. Tā būs lieliska izvēle dienai, kad aiz loga slapjdraņķis un gribas kārtīgi sasildīties.
240Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 kgteļa kauli300 gsīpoli300 gburkāni150 gselerijas sakne150 gpētersīļa sakne pēc garšaslauru lapas, smaržīgie pipari, sāls, melnie pipari400 gteļa vai vistas gaļa1 gab.ola100 gsaldais krējums pēc garšassāls, pipari, garšaugi

Sagatavošana

1

Kaulus kopā ar saknēm apcep krāsnī, līdz tie kļūst zeltaini.

2

Liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni. Kad ūdens uzkarsis, noņem putas un tālāk vāra lēni, lai buljons būtu dzidrs.

3

20 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno lauru lapas un pārējās garšvielas. Ja tomēr buljons nav gana dzidrs, var dzidrināt ar olu baltumu: nedaudz atdzesētā buljonā iemaisi saputotu olu baltumu, lēnam uzkarsē, līdz baltums sarecējis un vēlreiz izlaiž caur smalku sietu vai drāniņu.

4

Gaļas bumbiņas pagatavo, sagriežot gaļu sīkos gabalos un kopā ar garšvielām un zaļumiem, olu un saldo krējumu putojot blenderī līdz viendabīgai, gaisīgai masai.

5

Katliņā uzvāra nedaudz buljona, kur ieliec gaļas bumbiņas. Vāra, līdz tās gatavas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!