Teļa buljons ar frikadelēm
Foto: Tiamo grupas publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Buljonam:
2 kg
2 kg teļa kauli
teļa kauli
300 g
300 g sīpoli
sīpoli
300 g
300 g burkāni
burkāni
150 g
150 g selerijas sakne
selerijas sakne
150 g
150 g pētersīļa sakne
pētersīļa sakne
pēc garšas
pēc garšas lauru lapas, smaržīgie pipari, sāls, melnie pipari
lauru lapas, smaržīgie pipari, sāls, melnie pipari
Gaļas bumbiņām:
400 g
400 g teļa vai vistas gaļa
teļa vai vistas gaļa
1 gab.
1 gab. ola
ola
100 g
100 g saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, garšaugi
sāls, pipari, garšaugi
  • Bēru mielasts
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas zupas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Silts buljons ir viens no komforta ēdieniem, kas liek justies labāk. "Tiamo grupas" radošā direktore Daiga Veismane piedāvā universālu aromātiska buljona recepti. Tā būs lieliska izvēle dienai, kad aiz loga slapjdraņķis un gribas kārtīgi sasildīties.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kaulus kopā ar saknēm apcep krāsnī, līdz tie kļūst zeltaini.

    Liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni. Kad ūdens uzkarsis, noņem putas un tālāk vāra lēni, lai buljons būtu dzidrs.

    20 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno lauru lapas un pārējās garšvielas. Ja tomēr buljons nav gana dzidrs, var dzidrināt ar olu baltumu: nedaudz atdzesētā buljonā iemaisi saputotu olu baltumu, lēnam uzkarsē, līdz baltums sarecējis un vēlreiz izlaiž caur smalku sietu vai drāniņu.

    Gaļas bumbiņas pagatavo, sagriežot gaļu sīkos gabalos un kopā ar garšvielām un zaļumiem, olu un saldo krējumu putojot blenderī līdz viendabīgai, gaisīgai masai.

    Katliņā uzvāra nedaudz buljona, kur ieliec gaļas bumbiņas. Vāra, līdz tās gatavas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form