Foto: Shutterstock
Gards veids, kā pagatavot neticami sulīgu teļa gaļas "osso buco", kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "kauls ar caurumu". Šis ēdiens tradicionāli tiek gatavots no teļa stilba šķēlēm ar kaulu. Kādēļ mafijas gaumē? Jo šī ir viena no "Mafijas pavārgrāmatas" receptēm, kuras ir tik gardas un ģeniāli vienkāršas, ka to dēļ nebūtu žēl pat mirt.
180Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
milti apviļāšanai pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari8 teļa ciskas šķēles ar kaulu2 ĒKkukurūzas eļļa1 liels baltais sīpols5 ķiploka daivas220 mlsausais baltvīns840 gkonservēti tomāti3 ĒKtomātu pasta1 TKoregano2 lauru lapas1 šķipsnatimiāns1 TKVusteras mērce0.5 TKTabasco piparu mērce100 mlliellopa buljons

Sagatavošana

1

Teļa gaļu sagriež pretēji šķiedras virzienam aptuveni 3,8 cm biezās šķēlēs. Konservētajiem tomātiem nolej sulu, sasmalcina tos. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Sīpolu sasmalcina, ķiploka daiviņas sagriež papīra plānuma šķēlītēs.

2

Bļodiņā samaisa miltus ar sāli un pipariem un tajos apviļā teļa gaļas šķēles, liekos miltus nopurinot.

3

Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, cep 4–5 minūtes no katras puses. Pēc apgriešanas uzkaisa timiānu un oregano. Pievieno sīpolus, ķiplokus un karsē vēl 3–4 minūtes. Pievieno buljonu, vīnu un uz lielas liesmas karsē 3–4 minūtes, līdz izgaro alkohols.

4

Pievieno tomātus, tomātu pastu, Tabasko, Vusteras mērci, lauru lapas un, ik pa laikam apmaisot, turpina sutināt 5–6 minūtes.

5

Sakarsē krāsni līdz 165 grādiem.

6

Visu virumu pārliek čuguna katlā vai citā karstumizturīgā traukā ar cieši piegulošu vāku un krāsnī sautē 2 stundas 40 minūtes.

7

Gaļu izņem no mērces. Trauku ar mērci liek uz plīts un, ik pa laikam apmaisot, uzvāra aptuveni 2–3 minūtes.

8

Pārlej mērci gaļas šķēlēm un pasniedz ar kartupeļu biezputru vai citām piedevām pēc saviem ieskatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!