Teļa gaļas 'osso buco' mafijas gaumē
Foto: Shutterstock
2.3333 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
milti apviļāšanai
milti apviļāšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
8
8 teļa ciskas šķēles ar kaulu
teļa ciskas šķēles ar kaulu
2 ĒK
2 ĒK kukurūzas eļļa
kukurūzas eļļa
1
1 liels baltais sīpols
liels baltais sīpols
4-5
4-5 ķiploka daivas
ķiploka daivas
220 ml
220 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
840 g
840 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
3 ĒK
3 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
1 TK
1 TK oregano
oregano
2
2 lauru lapas
lauru lapas
1/4 TK
1/4 TK timiāns
timiāns
1 TK
1 TK Vusteras mērce
Vusteras mērce
1/2 TK
1/2 TK Tabasco piparu mērce
Tabasco piparu mērce
100 ml
100 ml liellopa buljons
liellopa buljons
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gards veids, kā pagatavot neticami sulīgu teļa gaļas "osso buco", kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "kauls ar caurumu". Šis ēdiens tradicionāli tiek gatavots no teļa stilba šķēlēm ar kaulu. Kādēļ mafijas gaumē? Jo šī ir viena no "Mafijas pavārgrāmatas" receptēm, kuras ir tik gardas un ģeniāli vienkāršas, ka to dēļ nebūtu žēl pat mirt.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Teļa gaļu sagriež pretēji šķiedras virzienam aptuveni 3,8 cm biezās šķēlēs. Konservētajiem tomātiem nolej sulu, sasmalcina tos. Sīpolus un ķiplokus nomizo. Sīpolu sasmalcina, ķiploka daiviņas sagriež papīra plānuma šķēlītēs.

    Bļodiņā samaisa miltus ar sāli un pipariem un tajos apviļā teļa gaļas šķēles, liekos miltus nopurinot.

    Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu, cep 4–5 minūtes no katras puses. Pēc apgriešanas uzkaisa timiānu un oregano. Pievieno sīpolus, ķiplokus un karsē vēl 3–4 minūtes. Pievieno buljonu, vīnu un uz lielas liesmas karsē 3–4 minūtes, līdz izgaro alkohols.

    Pievieno tomātus, tomātu pastu, Tabasko, Vusteras mērci, lauru lapas un, ik pa laikam apmaisot, turpina sutināt 5–6 minūtes.

    Sakarsē krāsni līdz 165 grādiem.

    Visu virumu pārliek čuguna katlā vai citā karstumizturīgā traukā ar cieši piegulošu vāku un krāsnī sautē 2 stundas 40 minūtes.

    Gaļu izņem no mērces. Trauku ar mērci liek uz plīts un, ik pa laikam apmaisot, uzvāra aptuveni 2–3 minūtes.

    Pārlej mērci gaļas šķēlēm un pasniedz ar kartupeļu biezputru vai citām piedevām pēc saviem ieskatiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form