Teļa gaļas rullīši vīna buljonā
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g burkāni
burkāni
 
teļa gaļa plānas šēles
teļa gaļa plānas šēles
 
kūpināta šķiņķa šķēles
kūpināta šķiņķa šķēles
 
sāls
sāls
 
svaigi malti pipari
svaigi malti pipari
1 gab.
1 gab. laims
laims
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
olīveļļa
olīveļļa
 
selerijas kāti
selerijas kāti
 
žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
1 sauja
1 sauja kinza
kinza
250 ml
250 ml Madeiras vīns
Madeiras vīns
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izsmalcinātai maltītei - teļa gaļas rullīši vīna buljonā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānus nomizo, noskalo un sagriež plānās ripiņās.

    Uzvāra nelielā katliņā sālsūdeni, tajā ~ ½ minūti blanšē burkānus, nolej ūdeni, noskalo ar aukstu ūdeni un ļauj atdzist.

    Ar kartupeļu tīrāmo nazīti nomizo laimu, miziņu sagriež plānās strēmelēs. Ķiploku sagriež daiviņās. Sakapā noskalotu kinzu.

    Teļa gaļu noskalo un nosusina, uz dēlīša izlīdzina, apsāla un appiparo.

    Burkāna šķēlītes nosusina un liek uz gaļas, viegli apsāla.

    Uz burkāniem liek ķiploku, laima miziņas un kinzu, selerijas stienīti, plūmes.

    Katru gaļas šķēli cieši aptin ar šķiņķa šķēli, sarullē un nostiprina ar koka irbulīti.

    Pannā uzkarsē ~ 2 ĒK olīveļļas, tajā no visām pusēm apcep gaļu.

    Pārlej vīnu un sautē zem vāka ~ 20 minūtes uz vidējas liesmas.

    Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Ja vēlas, mērci var ietumēt ar miltiem.

    Pasniedz ar rīsiem un svaigajiem salātiem.

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form