Foto: Shutterstock
Izsmalcinātai maltītei - teļa gaļas rullīši vīna buljonā.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gburkāni teļa gaļa plānas šēles kūpināta šķiņķa šķēles sāls svaigi malti pipari1 gab.laims2 gab.ķiploka daiviņas olīveļļa selerijas kāti žāvētas plūmes1 saujakinza250 mlMadeiras vīns

Sagatavošana

1

Burkānus nomizo, noskalo un sagriež plānās ripiņās.

2

Uzvāra nelielā katliņā sālsūdeni, tajā ~ ½ minūti blanšē burkānus, nolej ūdeni, noskalo ar aukstu ūdeni un ļauj atdzist.

3

Ar kartupeļu tīrāmo nazīti nomizo laimu, miziņu sagriež plānās strēmelēs. Ķiploku sagriež daiviņās. Sakapā noskalotu kinzu.

4

Teļa gaļu noskalo un nosusina, uz dēlīša izlīdzina, apsāla un appiparo.

5

Burkāna šķēlītes nosusina un liek uz gaļas, viegli apsāla.

6

Uz burkāniem liek ķiploku, laima miziņas un kinzu, selerijas stienīti, plūmes.

7

Katru gaļas šķēli cieši aptin ar šķiņķa šķēli, sarullē un nostiprina ar koka irbulīti.

8

Pannā uzkarsē ~ 2 ĒK olīveļļas, tajā no visām pusēm apcep gaļu.

9

Pārlej vīnu un sautē zem vāka ~ 20 minūtes uz vidējas liesmas.

10

Pievieno pēc garšas sāli un piparus. Ja vēlas, mērci var ietumēt ar miltiem.

11

Pasniedz ar rīsiem un svaigajiem salātiem.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!