Teļa gaļas karbonāde ar gurķu salātiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g teļa gaļas fileja (var izmantot arī cūkgaļu)
teļa gaļas fileja (var izmantot arī cūkgaļu)
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
1
1 ola (sakulta)
ola (sakulta)
125 g
125 g rīvmaize
rīvmaize
1/2
1/2 garais gurķis
garais gurķis
2 ĒK
2 ĒK bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
2 TK
2 TK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
2 ĒK
2 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
 
citrona daiviņas pasniegšanai
citrona daiviņas pasniegšanai
 
dilles
dilles
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardām pusdienām un vakariņām pietiek vien ar kārtīgi saceptu karbonādi. Tāpēc teļa gaļas šnicele būs lieliska izvēle. Pasniedz to kopā ar svaiga gurķa salātiņiem, kas sajaukti ar jogurta mērci.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Teļa gaļas filejas izdauza ar gaļas āmurīti, lai tās būtu plakanas.

    Dziļā šķīvī saber miltus un pievieno tiem sāli un piparus. Sagatavo arī šķīvi ar sakultu olu un šķīvi ar rīvmaizi. Pēc tam miltu masā apviļā karbonādes, tad tās iemērc sakultajā olā, bet pēc tam – rīvmaizē. Kad karbonādes apviļātas, tās ieliek ledusskapī atdzist uz 30 minūtēm.

    Tikmēr pagatavo gurķu salātus – gurķi sagriež plānās šķēlītēs un saber bļodā. Pievieno jogurtu, baltvīna etiķi, sāli un piparus. Salātus apmaisa un atliek maliņā.

    Uzkarsē pannu ar eļļu, kurā tiks ceptas karbonādes. Kad eļļa uzkarsusi, cep karbonādes – aptuveni 3 minūtes no katras puses, līdz šniceles ir zeltaini brūnas.

    Apceptās šniceles pasniedz lielos šķīvjos ar gurķu salātiem, citrona daiviņām un dillēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form