Foto: Shutterstock
Terang bulan nozīmē spožais pusmēness. Šis nosaukums pankūkai dots tādēļ, ka to pasniedz pārlocītu uz pusēm kā lielu pusmēnesi. Pankūku cep tikai no vienas puses, bālo pusi noklājot ar pildījumu un aizlokot ciet vai pārgriežot uz pusēm, saliekot abas puses kopā. Pildījumam var izmantot rīvētu sieru, šokolādes skaidiņas, kondensēto pienu ar cukuru, karamelizētus riekstus, citronu krēmu, vārīto krēmu un ievārījumu.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 mlkondensētais piens (bez cukura)3 ĒKsaldais krējums2 ĒKsviests (papildu sviests cepšanai)300 gmilti0.5 TKcepamais pulveris1 paciņa sausais raugs50 gcukurs šķipsnasāls4 olas (istabas temperatūrā) eļļa PILDĪJUMAM:100 gsiers (labi kūstošs)

Sagatavošana

1

Katliņā sasilda viegli siltu kondensēto pienu ar krējumu un sviestu, bet nevāra. Piens būs jājauc ar raugu. Tikmēr lielā bļodā (bļodā būs vajadzīga vieta rauga rūgšanai) sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus, cepamo pulveri, sauso raugu, cukuru un sāli.

2

Nelielā bļodiņā viegli sakuļ olas. Sausajā maisījumā izveido padziļinājumu, kurā ielej olas. Tās ar putojamo slotiņu iekuļ miltos. Pēc tam pa daļām ielej silto pienu. Visu samaisa, līdz veidojas gluda mīkla. Ja izveidojas kunkuļi, izkāš mīklu caur sietiņu.

3

Ļauj mīklai atpūsties un rūgt 30 minūtes. Sakarsē pannu, kuru ietauko ar sviestu un nedaudz eļļas. Ielej pannā sagatavoto mīklu, apsedz ar vāku vai foliju un uz nelielas uguns cep, līdz pankūka gatava. Kamēr pankūka karsējas, sarīvē sieru.

4

Kad pankūka sabiezējusi un mīkla vairs nav šķidra, to noņem no pannas un liek uz šķīvja ar brūno pusi uz leju. Pankūku apkaisa ar rīvētu sieru un saloka uz pusēm. Pasniedzot pankūku sagriež vairākos gabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!