Tikai četras sastāvdaļas: gaisīgie rabarberu suflē
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g smalkais cukurs
smalkais cukurs
2
2 rabarberu kāti (150-200 g)
rabarberu kāti (150-200 g)
3
3 olu baltumi
olu baltumi
1/3 TK
1/3 TK rīvēta apelsīna miziņa
rīvēta apelsīna miziņa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Sambuki, suflē un zefīri
  • Pasaules Virtuve
  • "Nu, cik tad var ēst tās rabarberu plātsmaizes! Kad tās ir apnikušas, tad top kaut kas vienkāršs un gaisīgs – rabarberu suflē. Es šoreiz liku klāt rīvētu apelsīna miziņu, bet to var aizstāt ar vaniļu, kanēli, ingveru vai ko citu, ko sirds kāro," recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Bidina.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek katliņā, pievieno 2 ĒK cukura, 2 ĒK ūdens un vāra, līdz rabarberi ir mīksti. Pievieno un iemaisa apelsīna miziņu.

    Kamēr rabarberi vārās, karstumizturīgus keramikas trauciņus ieziež ar sviestu. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem ventilatora režīmā.

    Olu baltumus saputo ar atlikušo cukuru stingrās putās.

    Tikai četras sastāvdaļas: gaisīgie rabarberu suflē
    Foto: Privātais arhīvs

    Saputotajiem olu baltumiem pa daļām pievieno un uzmanīgi iecilā silto rabarberu masu.

    Ar karoti saliek masu trauciņos, liek tos krāsnī uz 12 minūtēm. Izņem no krāsns un bauda nekavējoties.

    Tikai četras sastāvdaļas: gaisīgie rabarberu suflē
    Foto: Privātais arhīvs

    Pēc brīža suflē saplaks, bet tāpat būs ļoti gardi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form