Foto: Shutterstock
Tiramisu ar amaretto un espresso - pieaugušo viesībām.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmascarpone12 gab.cepumi Dāmu pirkstiņi (Ladyfingers)2 tasesespreso kafija100 gAmaretto liķieris (var arī Mokas liķieri)200 gsaldais krējums3 gab.olas dzeltenumi80 gcukurs kakao Amaretto liķieris (var arī Mokas liķieri)

Sagatavošana

1

Olu dzeltenums sakuļ ar cukuru (apmēram 10 minūtes) un pievieno Mascarpone sieru.

2

Kuļ tik ilgi, līdz masa ir vijīga un viendabīga. Pievieno pusi Amaretto liķiera.

3

Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu. Kad tas gatavs, pievieno sagatavotu Mascarpone siera masu.

4

Atdzesētai kafijai pievieno atlikušo Amaretto liķiera, un tajā mērcē Dāmu pirkstiņus. Kārto traukā vienā kārtā, virsū liek Mascarpone siera masu, atkal izmērcētos cepumus un pēc tam siera masu.

5

Dekorē, pārkaisot kakao ar pūdercukuru (vai šokolādi).

Iesūtīja: Sauleite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!