Tiramisu – klasisks itāļu deserts, kas burtiskā tulkojumā nozīmē "pacel mani augšā", bet metaforiski "dari mani laimīgu". Daudzi sevi dēvē par tā oriģinālās receptes autoriem un domas dalās. Tā sastāvā vienmēr ir cepumi "Dāmu pirkstiņi", kas izmērcēti kafijā un pārklāti ar sātīgo maskarpones krēmu. Tiramisu variācijas ir ļoti dažādas - kafija tiek papildināta ar dažādiem dzērieniem, savukārt krēms ar dažādām ogām un mērcēm. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante, Caramelle.lv.

210Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 7
5 olas100 gcukurs500 gMascarpone (istabas temperatūrā)1 apelsīns liela krūze espresso vai ļoti stipras kafijas3 ĒKkafijas liķieris Šarlote300 gcepumi Dāmu pirkstiņi kakao

Sagatavošana

1

Pagatavo espresso vai ļoti stipru kafiju, atdzesē.

2

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ieliek ledusskapī. Dzeltenumiem pievieno cukuru un ierīvē apelsīna miziņu. Masu puto karstā ūdens peldē.

3

Olu masā iemaisa Mascarpone sieru un novieto malā.

4

Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā krēma masā.

5

Atdzisušo kafiju ielej lēzenā traukā un pievieno kafijas liķieri "Šarlote".

6

Tiramisu var pasniegt kā torti, kārtojot to tortes formā vai arī uzreiz likt servējamos trauciņos. Traukā pirmo kārtu veido no cepumiem, kas uz mirkli iemērkti kafijas dzērienā. Tos pārklāj ar vienmērīgi izlīdzinātu krēmu. Veido nākamo kārtu ar izmērcētiem cepumiem, kam pa virsu atkārtoti klāj krēmu. Kārtojot tā, lai pēdējā kārta būtu krēma pildījums.

7

Pārkaisa virsmu ar kakao un liek ledusskapī uz 3h. Deserta izteiksmīgākai garšai to iespējams atstāt ledusskapī līdz pat nākamajai dienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!