Tiramisu ar mascarpone sieru
Foto: Shutterstock
4.1667 6
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
750 ml
750 ml stipra melna auksta kafija (labi ir šķīstoša)
stipra melna auksta kafija (labi ir šķīstoša)
2 ĒK
2 ĒK konjaks vai kahlua vai amaretto
konjaks vai kahlua vai amaretto
2 gab.
2 gab. olas
olas
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
250 g
250 g mascarpone
mascarpone
250 ml
250 ml saldais krējums (saputots)
saldais krējums (saputots)
16 gab.
16 gab. lieli cepumi (lady fingers - itāļu biskvīta cepumi)
lieli cepumi (lady fingers - itāļu biskvīta cepumi)
2-3 ĒK
2-3 ĒK kakao
kakao
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Tiramisu ar mascarpone sieru - jebkuru svētku visgardākā kūka, turklāt ļoti ātri pagatavojama pašu spēkiem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc kafiju ar izvēlēto alkoholu.

    Puto, ar mikseri, olu dzeltenumus un cukuru ~ 3-4 minūtes. Pieliek masai mascarpone un puto, lai viss labi sajaucas. Iecilā saputoto putukrējumu.

    Puto olbaltumu līdz vieglām putam. Olbaltumu iecilā mascarpone maisījumā.

    Ātri iemērc pusi no cepumiem kafijas maisījumā (pa vienam) un kārto traukā. Uz cepumu kārtas liek pusi no maskarpone maisījuma.

    Atkārto procesu ar pārpalikušajiem cepumiem un mascarpone masu.

    Virsai pārsijā kakao un liek ledusskapī uz pāris stundām (vislabāk diennakti).

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form