Foto: Privātais arhīvs
"Šī ir mana mīļākā recepte, pirmo reizi tiramisu ar zemenēm un banāniem pagaršoju kādā Milānas restorānā un pašai izdevies atkārtot šo recepti vēl labāk (bet pašpikojot recepti no slavenās Lindas Douzeras un viņas pavārgrāmatas "Italy. The Food and The Lifestyle"). Jaunajā gadā šis ir mūsu kuplās saimes mīļākais deserts, kas tiek apēsts vēl pirms pusnakts, jo ne tikai mazie, bet arī pieaugušie nevar nociesties. Gatavoju vienmēr divas veidnes, lai pietiek pa gabaliņam vismaz 20 cilvēkiem," stāsta Karīna Oborune, atsūtot savu ideālā tiramisu recepti.
720Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
500 gMaskarpone siers24 gab.cepumi Dāmu pirkstiņi2 olas2 olu dzeltenumi100 gbaltais cukurs0.5 ĒKvaniļas cukurs2 ĒKkakao pulveris2 ĒKrīvēta tumšā šokolāde100 mlapelsīnu sula250 gsvaigas zemenes1 gatavs banāns pustāfelīte 70% šokolādes (augstākās kvalitātes, ar rakstu vai logo) dekorēšanai

Sagatavošana

1

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Karstumizturīgā traukā liek četrus olu dzeltenumus kopā ar vaniļas cukuru un balto cukuru un liek uz uz uguns. Kad tā pārvēršas pabiezā krēmveida masā, noņem no uguns un atdzesē pilnīgi, bet ik pa laikam maisot, lai nesacietē.

2

Olu dzeltenumu masā iemaisa Maskarpones sieru.

3

Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā maskarpones krēmā skaitļa astoņi kustībās.

4

Pirmā kārta: dāmu pirkstiņus piesūcina ar apelsīnu sulu (patur 2-3 sekundes, mērcējot no abām pusēm, bet, lai cepums nesabrūk) un izliek lēzenā lielā veidnē.

5

Otrā kārta: krēmu vienmērīgi sadala pāri piesūcinātiem cepumiem.

6

Atkārto pirmo un otro kārtu.

7

Tiramisu stingri nosedz ar pārtikas plēvi un uz 4-6 stundām (ieteicams pat uz nakti - 8-12 stundām) liek ledusskapī. Īsu brīdi pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri, rīvētu šokolādes tāfelīti un dekorē ar svaigām zemenēm, sagrieztu nogatavinātu banānu un šokolādes tāfelītes rakstainiem gabaliņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!