Tiramisu no Itālijas
Foto: Shutterstock
4.1304 23
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g cepumi Savoiardi
cepumi Savoiardi
500 g
500 g mascarpone
mascarpone
4
4 olas
olas
125 g
125 g cukurs
cukurs
4-6
4-6 espresso kafijas krūzītes
espresso kafijas krūzītes
100 g
100 g saldais krējums
saldais krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Tiramisu recepte, kas nākusi no Itālijas, ar stipru espresso kafiju padarīs viesības ne vien saldākas, bet arī ciemiņus možākus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Puto olu baltumus, līdz sakuļ stingrās putās. Atsevišķi sakuļ dzeltenumus, kopā ar cukuru. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar 1 ½ ĒK cukura. Beigās saputo kopā mascarpone, putukrējumu un saputotos olu dzeltenumus, iecilā saputotos olbaltumus.

    Sagatavo stipru espresso kafiju, saldina minimāli. Atdzesē.

    Taisnstūra formā apakšā smērē kārtu sagatavotā krēma, ņem pa vienam savojardu cepumus ("Dāmu pirkstiņi" latviskā variantā), mērcē kafijā no abām pusēm, liek veidnē, noklājot visu platību. Virsū kārtīgu kārtu krēma,tad atkal kafijā mērcētus cepumus, krēmu.

    Beidz ar krēma kārtu, virsū bagātīgi uzpurina kakao pulveri.

    Liek uz 30 minūtēm saldētavā - ne ilgāk, tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākošajā dienā, kad ir labi savilcies, bet mēs parasti našķējamies jau pēc kādas stundas.

    Iesūtīja: vineta71

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form