Foto: Shutterstock
Tiramisu recepte, kas nākusi no Itālijas, ar stipru espresso kafiju padarīs viesības ne vien saldākas, bet arī ciemiņus možākus.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gcepumi Savoiardi500 gmascarpone4 olas125 gcukurs6 espresso kafijas krūzītes100 gsaldais krējums

Sagatavošana

1

Puto olu baltumus, līdz sakuļ stingrās putās. Atsevišķi sakuļ dzeltenumus, kopā ar cukuru. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar 1 ½ ĒK cukura. Beigās saputo kopā mascarpone, putukrējumu un saputotos olu dzeltenumus, iecilā saputotos olbaltumus.

2

Sagatavo stipru espresso kafiju, saldina minimāli. Atdzesē.

3

Taisnstūra formā apakšā smērē kārtu sagatavotā krēma, ņem pa vienam savojardu cepumus ("Dāmu pirkstiņi" latviskā variantā), mērcē kafijā no abām pusēm, liek veidnē, noklājot visu platību. Virsū kārtīgu kārtu krēma,tad atkal kafijā mērcētus cepumus, krēmu.

4

Beidz ar krēma kārtu, virsū bagātīgi uzpurina kakao pulveri.

5

Liek uz 30 minūtēm saldētavā - ne ilgāk, tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākošajā dienā, kad ir labi savilcies, bet mēs parasti našķējamies jau pēc kādas stundas.

Iesūtīja: vineta71

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!