Tītara burgers ar pētersīļu pesto
Foto: Publicitātes foto
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g tītara maltā gaļa
tītara maltā gaļa
1
1 neliels sarkanais sīpols, sakapāts
neliels sarkanais sīpols, sakapāts
1
1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur spiedi
ķiploka daiviņa, izspiesta caur spiedi
2 saujas
2 saujas cietais siers, rīvēts
cietais siers, rīvēts
1/2 TK
1/2 TK kumins
kumins
1 TK
1 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
1 sauja
1 sauja pētersīļi, sakapāti
pētersīļi, sakapāti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
PĒTERSĪĻU PESTO
1
1 pētersīļu bunte
pētersīļu bunte
1 sauja
1 sauja mandeles
mandeles
1 sauja
1 sauja cietais siers, sarīvēts
cietais siers, sarīvēts
1/2
1/2 citrons, izspiesta sula
citrons, izspiesta sula
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
60-100 ml
60-100 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
BURGERA VEIDOŠANAI
4
4 burgeru maizītes
burgeru maizītes
1
1 avokado
avokado
1
1 tomāts
tomāts
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
 
spināti, rukola vai salātlapas
spināti, rukola vai salātlapas
  • ASV nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Gaļas uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gardus un veselīgus burgerus vari pagatavot mājās. Protams, tas prasīs mazliet vairāk pūļu, nekā ieiet tuvējā ātrās ēdināšanas restorānā un laiski pagaidīt, kamēr tavu ēdienu uztaisa kāds cits, tomēr mājās gatavots burgers noteikti ir šo pūļu vērts. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti tītara burgeram ar pētersīļu pesto.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo kotletes. Lielā bļodā kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas, no iegūtās masas veido 4 kotletes, ~1,5 cm biezumā. Kotletei diametrā jābūt mazliet lielākai nekā burgeru maizītei. Cep līdz 220 grādiem iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.

    Kamēr cepas kotlete un kartupeļi, gatavo pesto. Virtuves kombainā vai blenderī līdz viendabīgai masai sasmalcina visas sastāvdaļas, izņemot eļļu. Kad tas izdarīts, virtuves kombainam darbojoties, masai lēnām pielej eļļu (tik daudz, lai mērce iegūst bieza krējuma konsistenci).

    Vegāniskam mērces variantam cietā siera vietā liec 1/2 tējkaroti sausā rauga vai sieru vienkārši nepievieno.

    Sagriež avokado, sīpolu un tomātu plānās šķēlēs. Veido burgeru - pārgriež maizītes gareniski uz pusēm. Uz sausas pannas uzsilda katru maizītes pusi ~1 minūti, liekot to uz pannas ar griezuma vietu uz leju.

    Uzsmērē katrai maizes pusei tējkaroti pesto mērces. Uz apakšējās maizītes liek tītara kotleti, tai virsū vēl nedaudz pesto mērces. Papildina burgeru ar tomātu šķēlēm, sīpolu, avokado un salātlapām.

    Virsū liek otru maizes pusi un piespiež, caurdurot ar koka iesmiņu vai nazi, lai visas sastāvdaļas turētos kopā.

    Pasniedz burgerus ar krāsnī ceptām kartupeļu daiviņām (recepte, lūk, šeit) un jogurta mērci (recepte te).

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form