
Gardus un veselīgus burgerus vari pagatavot mājās. Protams, tas prasīs mazliet vairāk pūļu, nekā ieiet tuvējā ātrās ēdināšanas restorānā un laiski pagaidīt, kamēr tavu ēdienu uztaisa kāds cits, tomēr mājās gatavots burgers noteikti ir šo pūļu vērts. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti tītara burgeram ar pētersīļu pesto.
Gatavo kotletes. Lielā bļodā kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas, no iegūtās masas veido 4 kotletes, ~1,5 cm biezumā. Kotletei diametrā jābūt mazliet lielākai nekā burgeru maizītei. Cep līdz 220 grādiem iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī ~20 minūtes.
Kamēr cepas kotlete un kartupeļi, gatavo pesto. Virtuves kombainā vai blenderī līdz viendabīgai masai sasmalcina visas sastāvdaļas, izņemot eļļu. Kad tas izdarīts, virtuves kombainam darbojoties, masai lēnām pielej eļļu (tik daudz, lai mērce iegūst bieza krējuma konsistenci).
Sagriež avokado, sīpolu un tomātu plānās šķēlēs. Veido burgeru - pārgriež maizītes gareniski uz pusēm. Uz sausas pannas uzsilda katru maizītes pusi ~1 minūti, liekot to uz pannas ar griezuma vietu uz leju.
Uzsmērē katrai maizes pusei tējkaroti pesto mērces. Uz apakšējās maizītes liek tītara kotleti, tai virsū vēl nedaudz pesto mērces. Papildina burgeru ar tomātu šķēlēm, sīpolu, avokado un salātlapām.
Virsū liek otru maizes pusi un piespiež, caurdurot ar koka iesmiņu vai nazi, lai visas sastāvdaļas turētos kopā.
Pasniedz burgerus ar krāsnī ceptām kartupeļu daiviņām (recepte, lūk, šeit) un jogurta mērci (recepte te).
Lai labi garšo!