Foto: Privātais arhīvs

Krēmīgā puravu mērcē sautēta putnu gaļa būs lielisks aizdars krāsnī ceptiem dārzeņiem, kartupeļu biezenim vai vienkārši vārītiem rīsiem.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gtītara fileja1 gab.puravi1 saujamilti1 ĒKDižonas sinepes2 ĒKsinepju sēklas100 mlbaltvīns100 mlsaldais krējums pēc garšasolīveļļa pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Tītara filejas gabaliņus sagriež kumosa izmēros. Apkaisa ar sāli un pipariem no abām pusēm, apslaka ar olīveļļu.

2

Filejas no abām pusēm eļļā apcep zeltainas. Pievieno gredzenos sagrieztus puravus. Visu apcep, ik pa laikam apmaisot.

3

Pielej vīnu, uzliek pannai vāku un lēni sutina apmēram 10 minūtes. Pievieno sinepes un sinepju sēklas. Pielej saldo krējumu. Sutina vēl piecas minūtes. Ja šķiet, ka vīns devis rūgtumu, pielej vēl nedaudz saldā krējuma.

4

Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai ceptiem dārzeņiem.

Recepti iesūtījusi Silvija

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!