Tītara gaļas iesmiņi ar zemesriekstu sviesta mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Iesmiņiem:
400 g
400 g tītara fileja
tītara fileja
2 ĒK
2 ĒK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
4 ĒK
4 ĒK saldā čili mērce
saldā čili mērce
Mērcei:
2 ĒK
2 ĒK zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
2 ĒK
2 ĒK saldā čili mērce
saldā čili mērce
1-2 ĒK
1-2 ĒK verdošs ūdens
verdošs ūdens
Piederumi:
 
bambusa iesmiņi
bambusa iesmiņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi tītara filejas iesmiņi, kas marinēti saldajā čili mērcē un zemesriekstu sviestā. Lieliska uzkoda ballītei vai labs papildinājums vakariņu salātiem vai rīsiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo iesmiņus – zemesriekstu sviestu sajauc ar čili mērci. Tītara fileju sagriež garās strēmelēs, ieliek bļodā un pievieno riekstu sviesta un čili mērces masu. Filejas gabaliņus kārtīgi apviļā mērcē.

    Ņem bambusa iesmiņu un uzsprauž tam tītara filejas strēmeli tā, lai veidotos zigzaga forma. Kad visi filejas gabaliņi sadurti uz iesmiem, gaļai pa virsu uzlej pāri palikušo marinādi.

    Tītara iesmiņus cep vai nu uz grilpannas, vai cepeškrāsnī. Vasaras sezonā iesmiņus gatavo uz āra grila.

    Ja gaļu cep cepeškrāsnī, iepriekš uzkarsē to līdz 200–220 grādiem. Iesmiņus izkārto uz cepamās pannas un liek cepties krāsnī aptuveni 10–15 minūtes. Pēc tam apgriež iesmiņus otrādi un cep vēl 10 minūtes.

    Uz grilpannas ai grila gaļu apcep tik ilgi, līdz tā zeltaini brūna un pārgriežot gabaliņi nav sārti.

    Gatavo mērci – sajauc zemesriekstu sviestu ar čili mērci un verdošo ūdeni, līdz iegūta vienmērīga konsistence.

    Tītara gaļas iesmiņus pasniedz kā uzkodu kopā ar mērci vai kā pamatēdienu – ar rīsiem, salātiem vai citām piedevām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form