Tītara gaļas ragū ar kuskusu un ceptu sviesta ķirbi
Foto: Liene Matīsa
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g tītara šķiņķis
tītara šķiņķis
100 g
100 g sīpoli
sīpoli
30 g
30 g ķiploki
ķiploki
130 g
130 g paprika
paprika
200 g
200 g burkāni
burkāni
200 g
200 g tomātu biezenis
tomātu biezenis
 
eļļa
eļļa
300 g
300 g kuskuss
kuskuss
500 g
500 g sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, garšvielas
sāls, pipari, garšvielas
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Veselīgi un garšīgi vajag un var ēst katru dienu! Pirmais noteikums – jāatmet aizspriedumi, ka gardi vienmēr nozīmē arī dārgi. Šefpavārs Artis Upners no "H2O Banketi" iesaka gardu, viegli pagatavojamu un izdevīgu maltīti, kas produktu ziņā četru cilvēku ģimenei izmaksās nedaudz virs desmit eiro.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kā pavārs to panāk? Artis Upners atklāj savus knifus:

    • Lai iepirkšanās būtu ekonomiska, svarīga ir plānošana – jāiepērkas, jau skaidri zinot, kas tiks gatavots. Svarīgi pievērst uzmanību tam, cik daudz produktu jums ir nepieciešams ieplānotās maltītes pagatavošanai. Ja gadījumā produkti tomēr paliek pāri, vienmēr var izdomāt, kā tos izmantot nākamajā dienā citas maltītes pagatavošanai. Tāpat arī daudzus produktus, piemēram, dārzeņus var uzglabāt ilgāk.
    • Izvēlieties veselīgas izejvielas, un jums būs veselīga maltīte! Iekļaujiet ēdienkartē dārzeņus, graudaugus un gaļu, lai organisms saņem nepieciešamās barības vielas, minerālus un vitamīnus.
    • Izvēlieties receptes ar produktiem, kas jums garšo, un prieku sagadās viss process – gan iepirkšanās, gan gatavošana, gan maltītes baudīšana!

    Ragū pagatavošanai tītara šķiņķi sagriež strēmelēs un apcep kārtīgi uzkarsētā pannā, kur ieliets nedaudz eļļas.

    Pievieno ķiplokus, sīpolus, sagrieztus burkānus un papriku. Pievieno tomātu biezeni, cukuru, sāli, piparus, un kārtīgi sautē.

    Ķirbi sagriež lielos gabalos, izņem mīkstumu un sēklas. Ķirbja gabalus ierīvē ar nedaudz eļļas, apber ar šķipsniņu sāls un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes. Neaizmirstiet uz pannas uzlikt cepampapīru!

    Kuskusa pagatavošanai katliņā uzvāra ūdeni, kam pievieno tējkaroti eļļas un sāli. Sausu kuskusu ieber bļodā, pārlej ar uzvārīto ūdeni (šķidrumam jābūt 2 cm virs kuskusa). Uzliek vāku un atstāj uzbriešanai.

    Visbeidzot svarīgākais – pasniegšana: uz šķīvja kārto tītara ragū, blakus kuskusu un sviesta ķirbi, dekorē ar zaļumiem. Labu apetīti!

    Visus receptē izmantotos produktus Artis Upners ir iegādājies veikalā "Lidl", arī izmaksas rēķinātas no "Lidl" cenām. Kopējās produktu izmaksas 4 personām – 10,38 eiro.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.