Tītara gaļas kotletes ar kuskusu un grieķu mērci
Foto: Shutterstock
5.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais - virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.

Lai pagatavotu kuskusu, ieber putraimus traukā un pārlej ar 200 ml vāroša ūdens. Kārtīgi samaisa un pārsedz ar vāku - kuskuss uzbriedīs aptuveni 5 minūtēs.

Lai pagatavotu kotletes, tītara malto gaļu sajauc ar rīvētu ābolu, smalki sagrieztiem lociņiem un timiānu. Sadala masu četrās daļās un ar rokām izveido kotlešu formu.

Izveidotās kotletes liek uz ar cepampapīru nosegtas cepamplāts, pārslaka ar nedaudz eļļas. Liek cepeškrāsnī un cep grila režīmā aptuveni 5-7 minūtes no katras puses.

Uzbriedušajam kuskusam pievieno smalki kapātas svaigas piparmētru lapas, smalki sagrieztus lociņus, gabaliņos sagrieztus selerijas kātus, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, kā arī citrona sulu un rīvētu miziņu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisa.

Lai pagatavotu Tzatziki jeb gurķu mērci, svaigo gurķi smalki sakapā un sajauc ar grieķu jogurtu.

Gatavs!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form