Tītara maltās gaļas 'kažokā' ceptas olas
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. olas
olas
400 g
400 g tītara maltā gaļa
tītara maltā gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
kviešu milti apviļāšanai
kviešu milti apviļāšanai
2 gab.
2 gab. sakultas olas
sakultas olas
 
baltmaizes rīvmaize apviļāšanai
baltmaizes rīvmaize apviļāšanai
 
olīveļļa
olīveļļa
 
zaļumi pasniegšanai
zaļumi pasniegšanai
Mērcei:
300 g
300 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
1 TK
1 TK karija pulveris
karija pulveris
2 ĒK
2 ĒK citrona sula
citrona sula
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Olu uzkodas
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Olu gatavošanai var pieiet vēl radošāk! Tieši tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā netradicionālas receptes Lieldienu olu gatavošanai. "Kažokā" ceptās olas būs sātīgs pamatēdiens gan Lieldienu brokastīm, gan citām svētku laika ēdienreizēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No sākuma olas pareizi jāuzvāra, lai tās būtu viegli nolobīt. Katlā uzvāri ūdeni, kam pievieno 1 ēdamkaroti sāls, lai nesasprāgst čaumalas. Olas uzmanīgi pa vienai liec verdošajā sālsūdenī un vāri precīzi 5 minūtes, lai olas dzeltenums paliek mīksts. Pēc 5 minūtēm olas ātri pārliec ledus aukstā ūdenī, atstāj pilnībā atdzesēties un uzmanīgi nolobi.

    Malto tītara gaļu sajauc ar sāli un pipariem.

    Paņem 60–70 g gaļas maisījuma un izklāj to uz plaukstas virsmas aptuveni 3 mm biezumā, liec iekšā vārītu olu un ar rokām aptin to ar gaļas maisījumu no visām pusēm, lai olai veidojas gaļas "kažociņš". Ietin maltajā gaļā visas olas.

    Panē olas gaļas "kažociņā" – vispirms apviļā tās miltos, tad iemērc sakulto olu masā un visbeidzot apviļā rīvmaizē.

    Kārto olas cepampannā, vienmērīgi apslaki tās ar olīveļļu un 15–20 minūtes cep sakarsētā cepeškrāsnī (180 grādos), līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa.

    Pagatavo mērci – sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.

    Ceptās olas pasniedz karstas kopā ar mērcīti.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.