Tkemali jeb Gruzijas 'kečups'
Foto: Shutterstock
3.0000 9
Sarežģītība: viegli

Gruzijas "kečups" tkemali - īpaši iecienīta ar gaļas ēdieniem. Un galvenais garšīgāk un veselīgāk par veikala kečupu.

Aličas noskalo un bez ūdens liek karsēt alumīnija katlā, katlam obligāti ir jābūt alumīnija. Karsē līdz sāk vārīties, tad noliek atdzesēt.

Kad aličas vairs tikai nedaudz silta, saberž caur sietu, atdalot kauliņus un ādiņas. Iegūto biezeni lej atpakaļ katlā un karsē pievienojot saspiestus ķiplokus, aso piparu, sāli un cukuru.

Estragonu un koriandru (kinzu) iesien diegā pie katla maliņas tā, lai kātiņi būtu ārā no biezeņa. Estragona un kinzas daudzums, kā arī sāls un cukura daudzums ir atkarīgs no tā, kādu garšas intensitāti Jūs vēlaties. To visu uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes (kamēr sāk biezēt) rūpīgi maisot, lai nepierauj pie katla.

Pilda izkarsētās stikla pudelēs. Augšā liekot veselu ķiploka daiviņu, aizvāko un novieto vēsumā.

Iesūtīja: Aiva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form