Foto: Privātais arhīvs
Gatavojot daudzu iecienītos tomātus želejā, tieši želatīna briedināšana ir visneprognozējamākais process. Sekojot šīs receptes norādījumiem, ar briedināšanu nebūs jāķēpājas, bet rezultāts neliks vilties! Gadu gaitā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti sīpoli melnie pipari lauru lapas želatīns1 lūdens2 ĒKsāls6 ĒKcukurs (bez kaudzītes) ĒKetiķis (9%)

Sagatavošana

1

Sagatavo tīras puslitra burciņas un vāciņus.

2

Katrā burkā ieber 10 melnos piparus, liek 1 lauru lapu.

3

Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Tomātus sagriež mazākos gabalos, liek burkās pamīšus ar sīpoliem. Ja tomātiņi mazi, tos burkās liek bez griešanas, tikai katru iebaksta ar dakšiņu, lai tie neplīstu.

4

Uz katru 0.5 l burku sausā veidā ieber 1 ĒK (ar kaudzīti) želatīnu. Želatīnu iepriekš nebriedina!

5

Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē. Kad ūdens uzvārījies, pievieno etiķi, noņem marinādi no plīts un nedaudz atdzesē, lai tā vairs nav verdoša.

6

Marinādi salej burkās, tām uzliek vāciņus, bet neaizskrūvē.

7

Pasterizē burkas 15 minūtes, tad uzreiz stingri aizskrūvē vāciņus, apgriež burkas ar vāciņiem uz leju un atdzesē.

8

Liek ledusskapī, lai saželē un novieto pagrabā vai vēsā vietā .

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!