Tomāti želejā bez želatīna briedināšanas
Foto: Privātais arhīvs
3.8462 13
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
tomāti
tomāti
 
sīpoli
sīpoli
 
melnie pipari
melnie pipari
 
lauru lapas
lauru lapas
 
želatīns
želatīns
MARINĀDEI
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
6 ĒK
6 ĒK cukurs (bez kaudzītes)
cukurs (bez kaudzītes)
7-8 ĒK
7-8 ĒK etiķis (9%)
etiķis (9%)
  • Dažādi
  • Marinēšana
  • Salāti ziemai
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Gatavojot daudzu iecienītos tomātus želejā, tieši želatīna briedināšana ir visneprognozējamākais process. Sekojot šīs receptes norādījumiem, ar briedināšanu nebūs jāķēpājas, bet rezultāts neliks vilties! Gadu gaitā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo tīras puslitra burciņas un vāciņus.

    Katrā burkā ieber 10 melnos piparus, liek 1 lauru lapu.

    Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Tomātus sagriež mazākos gabalos, liek burkās pamīšus ar sīpoliem. Ja tomātiņi mazi, tos burkās liek bez griešanas, tikai katru iebaksta ar dakšiņu, lai tie neplīstu.

    Uz katru 0.5 l burku sausā veidā ieber 1 ĒK (ar kaudzīti) želatīnu. Želatīnu iepriekš nebriedina!

    Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē. Kad ūdens uzvārījies, pievieno etiķi, noņem marinādi no plīts un nedaudz atdzesē, lai tā vairs nav verdoša.

    Marinādi salej burkās, tām uzliek vāciņus, bet neaizskrūvē.

    Pasterizē burkas 15 minūtes, tad uzreiz stingri aizskrūvē vāciņus, apgriež burkas ar vāciņiem uz leju un atdzesē.

    Liek ledusskapī, lai saželē un novieto pagrabā vai vēsā vietā .

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form