Foto: DELFI
Gardām ziemas uzkodām - tomāti želejā bez želatīna briedināšanas.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

melnie piparu graudi lauru lapas dilles tomāti sīpoli želatīns1 lūdens1 ĒKcukurs2 TKsāls1.5 TKetiķis 9%

Sagatavošana

1

Burkā iemet dažus graudiņus melno piparu, kādu lauru lapu vai daļu no tās, dilles zariņu, saliek kārtām tomātu un sīpolu ripiņas, ieber burkā želatīnu 1-1,5 TK un pārlej pāri karstu marinādi.

2

Marināde: uz 1 l ņem 1 ĒK cukura, 2 TK sāls, 1,5 TK etiķa.

3

Pasterizē 80*C 1 l 15 - 20 minūtes. Parasti ņemu 0,75 l vai 0,5 l burciņas, tad nu sarēķinu, cik kuras pasterizē. Kad atdziest salieku ledusskapī, jo pagraba nav.

4

Kādreiz kausēju želatīnu, taču tad slikti sarecēja. Ieberot burciņā sanāk gan vienkāršāk, gan efektīvāk.

Iesūtīja: IneseB

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!