Tomāti želejā
Foto: Privātais arhīvs
2.9167 12
5 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Tomātu un sīpolu šķēles želejā – gardums, no kura atteiksies vien retais. Recepti konkursam "Sīpolu ceļš" atsūtījis Edgars.

Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens un atstāj, lai uzbriest.

Burciņā kārto šķēlēs sagrieztus tomātus un gredzenos sagrieztus sīpolus.

Kārtojumu var papildināt ar pipargraudiņu un lauru lapu.

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un piparus. Visu uzvāra un noņem no uguns, tad pievieno uzbriedināto un ūdens peldē izšķīdināto želatīnu.

Marinādi lej burciņās uz dārzeņiem tā, lai tie ir pārsegti.

Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus. Apgāž aizskrūvēto burku otrādi. Kad burkas atdziest, griež apkārt un liek pieliekamajā.

No norādītajiem produktu daudzumiem iegūsi piecas puslitra burciņas – uz vienu burciņu jārēķina 1 ĒK želatīna.

Lai labi garšo!

Comment Form