Šai biezzupai ir ne tikai koša krāsa, bet arī izteiksmīga garša. Sātīga, aromātiska ar kraukšķīgiem ķiploku grauzdiņiem un nedaudz asu pēcgašu - tomātu zupa atgādina saulaino Provansu un gaidāmo vasaru...
40Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
450 gsmalcināti tomāti savā sulā1 liels sīpols2 ĒKolīveļļa2 ķiploka daiviņas1 šķipsnačili pulveris3.5 ĒKtomātu pasta2 TKVidusjūras garšvielas420 gkonservētas baltās pupiņas1 lūdens1.5 ĒKbaltvīna etiķis pēc garšascukurs, sāls, pipari ĶIPLOKU GRAUZDIŅIEM:1 franču bagete vai ciabata3 ķiploka daiviņas3 ĒKolīveļļa pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Katliņā sakarsē eļļu. Uz vidēji karstas liesmas apcep smalki sagrieztu sīpolu. Karsē apmēram 5 minūtes. Pievieno smalcinātu ķiploku un čili pulveri, karsē vēl pāris minūtes.

2

Katla saturam pievieno tomātu pastu un maisot karsē minūti.

3

Pievieno tomātus un kaltētās Vidusjūras garšvielas (oregano, baziliku, timiānu u.tml.).

4

Atver pupiņu bundžu, nolej šķidrumu un pupiņas noskalo.

5

Katliņā ar tomātiem lej ūdeni un uzvāra. Kad zupa sāk burbuļot, pievieno noskalotās pupiņas, samazina liesmu un vāra vēl 10-15 minūtes.

6

Pēc garšas pievieno cukuru, vīna etiķi, sāli un maltus melnos piparus. Izslēdz plīti un ļauj zupai vēl 10 minūtes pastāvēt siltumā - lai garšas savelkas.

7

Tikmēr gatavo grauzdiņus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

8

Bļodā sajauc saspiestus ķiplokus ar olīveļļu, pievieno sāli pēc garšas. Maizi sagriež vidēja izmēra kubiņos, ber bļodā ar eļļu un ķiplokiem un kārtīgi samaisa - lai eļļa klātu maizi.

9

Maizes kubiņus ber uz cepamplāts un liek krāsnī grauzdēties.

10

Zupu pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!