Tomātu čatnijs ar upenēm
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Vasara ir laiks, kad nevēlamies tērēt daudz laika ēst gatavošanai. Ļoti bieži dodamies izbraukumos pie dabas un ēdienu gatavojam uz vietas. "Kā lielisku papildinājumu dažādām uzkodām iesaku čatniju. Upeņu čatnijs ļoti labi sader, piemēram, ar siera platēm," iesaka AS Lido šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot gardu čatnija recepti.

Garda čatnija pagatavošanai izkausējiet apmēram puspaciņu sviesta, kuram pievienojiet timiāna sēklas, kanēļa standziņu, smalki sakapātu svaigu čili piparu un trīs krustnagliņas.

Kad sāk izdalīties patīkams garšvielu aromāts, jāpievieno apmēram vienu glāzi svaigu, kubiņos sagrieztu tomātu un tikpat daudz svaigu upeņu. Visu uzvāriet.

Pēc savas gaumes pikantumam un garšas pastiprināšanai pievieno cukuru, sāli, melnus maltos piparus, tad čatniju atdzesē.

Šādu čatniju var pasniegt pie siera platēm atsevišķā trauciņā. Upeņu čatnijs lieliski garšos ar kamambēra sieru, brinzu un Lapzemes sieru.

Tādu pašu čatniju var pagatavot arī no meža mellenēm, tikai tas būs maigāks.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form