Foto: Shutterstock
Pikantai piedevai - tomātu mērce gaļai meksikāņu gaumē.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gblanšāti tomāti1 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.svaigs čili pipars1 ĒKtomātu pasta1 TKmalts koriandrs malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Blanšētiem tomātiem (ar verdošu ūdeni aplietiem) noņem mizu, mīkstumu sagriezt sīkos gabaliņos. Sīpolu un ķiplokus nomizo, ļoti smalki sagriež.

2

Olīveļļu uzkarsēt pannā un apcept sīpolus, ķiplokus. Pievienot tomātus, veselu čili piparu, tomātu pastu un koriandru. Pievienot sāli un piparus pēc garšas.

3

Masu vāra uz nelielas uguns 25 minūtes, līdz masa sabiezē un tad izņem čili. Ja mērci vēlas vēl asāku, tad čili piparu liek nevis veselu, bet smalki sagriež.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!