Tomātu mērcē marinēti gurķi ziemai
Foto: Privātā arhīva foto
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
gurķi
gurķi
 
melnie pipari
melnie pipari
 
diiļļu kāti un ziedi
diiļļu kāti un ziedi
 
mārrutku lapas
mārrutku lapas
 
ķiršu lapas
ķiršu lapas
 
upeņu lapas
upeņu lapas
 
ķiploki
ķiploki
Marinādei
3 l
3 l ūdens
ūdens
400 g
400 g cukurs
cukurs
400 ml
400 ml tomātu mērce
tomātu mērce
400 ml
400 ml etiķis (9%)
etiķis (9%)
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Pārbaudītu gurķu ieburkošanas recepti ziemas krājumiem iesaka Kristīne Zakrevska.

    Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, tomātu mērci un uzkarsē, līdz ūdens vārās, bet cukurs un sāls ir izkusis. Pievieno etiķi, nogriež liesmu.

    Rūpīgi izmazgātā burkās (katrā) iemet 5-6 piparus, tad liek gurķus pamīšus ar diļļu kātiem un ziediem, pievieno vienu mārutku lapu, pāris upeņu un ķiršu lapas. Katrā burkā liek arī 2-3 nomizotas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Burku saturu pārlej ar verdošu marinādi.

    Burkas liek katlā ar verdošu ūdeni un pasterizē. Katlā ieliek termometru, un, kad sasniegti +85 °C, to uzskata par karsēšanas sākumu. Puslitra un litra burkas karsē aptuveni 20–25 minūtes, trīslitru burkas karsē 30–35 minūtes.

    Burkas izņem no ūdens un aizskrūvē ar vāciņiem (vāciņi iepriekš piecas minūtes jānovāra ūdenī). Burkas satin segās un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form