Tomātu sacepums ar kabaču strēmelītēm, mocarellu un baziliku
Foto: DELFI
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Sulīgi tomāti, spirgtais baziliks un kārdinoši staipīgais siers – vai vasaras izskaņā ir atrodama vēl garšīgāka kombinācija? Turklāt tomāti satur ļoti maz kaloriju, bet tajos ir daudz minerālvielu un vitamīnu, tādēļ steidz tos baudīt dažādās variācijās.

Vasarā šim sacepumam jāizmanto svaigi tomāti, bet ziemā tos var aizstāt ar konservētajiem, vienīgi uzreiz lūko, lai tie bundžā ir bez miziņas un jau sasmalcināti.

Vasaras versijā tomātus noblanšē – pārlej tos ar verdošu ūdeni un ar karoti apgrozi, lai karstais ūdens tiek pie katra tomāta sāna. Strauji atdzesē tomātus aukstā ūdenī. Ar nazi novelk tomātiem miziņu, sagriež tos kubiņos. Padomus, kā pareizi blanšēt tomātus, atradīsi šeit. Daļai tomātu izņem šķidro sēklu daļu, ja to atstās, sacepums būs ļoti ūdeņains un neturēsies kopā.

Mocarella sieru sagriež kubiņos un liek bļodā. Iespiež klāt divas nelielas ķiploka daiviņas. Baziliku noskalo, nopurina ūdeni un sagriež lapiņas strēmelītēs. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sajauc kopā sieru, tomātus, baziliku un ķiplokus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Ar taukvielām iezieš sacepuma veidni. Sagatavoto tomātu un siera masu izlīdzina veidnē.

Kabaci noslauka ar mitru lupatiņu, ar dārzeņu mizotāju noņem tā miziņu. Sagriež gareniski šķēlēs vai arī ar mizotāju izveido plānas sloksnītes – jo plānākas tās būs, jo labāk izcepsies.

Apslaka kabača šķēles ar citrona sulu, uzkaisa sāli un piparus un pārklāj pāri tomātiem. Sarīvē cieto sieru un sajauc kopā ar rīvmaizi. Pārkaisa pāri kabačiem.

Sacepumu cep krāsnī 40 minūtes 180 grādos. Kad siers ir izkusis un kļuvis zeltaini brūns, vakariņas ir gatavas!

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form