Tomātu sezonas ātrā soļanka
Foto: DELFI
3.2222 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 sīpoli
sīpoli
3
3 burkāni
burkāni
2 kg
2 kg tomāti
tomāti
3
3 kartupeļi
kartupeļi
150 g
150 g mednieku desiņas
mednieku desiņas
150 g
150 g kūpināts šķiņķis
kūpināts šķiņķis
150 g
150 g tomātu mērce
tomātu mērce
4-5
4-5 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 citrons
citrons
1
1 melnās olīvas (mazā bundžiņa)
melnās olīvas (mazā bundžiņa)
 
dilles
dilles
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2
2 lauru lapas
lauru lapas
4
4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Ja uzskati, ka īstenu soļanku nevar pagatavot bez sešu veidu gaļas, nierēm un skābētiem gurķiem, tad tālāk vari nelasīt. Bet, ja vēlies lietderīgi izmantot sezonas sulīgos tomātus, jaunos burkānus, sīpolus un kartupeļus, lai nepilnas stundas laikā pagatavotu tiešām gardu zupu, kas garšo uz mata kā soļanka, tad noteikti izmēģini šo recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež šķēlēs. Jaunos burkānus un kartupeļus noberž, sagriež salmiņos. Desiņas sagriež ripiņās, gaļu – salmiņos.

    Uzkarsē katlu, liek cepties desiņas un gaļu, pēc pāris minūtēm pievieno sīpolus un šķipsnu sodas, lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini. Tad liek klāt burkānus un turpina cept 2–3 minūtes.

    Katla saturam pievieno kartupeļus, pārlej visu ar elektriskajā tējkannā iepriekš uzvārītu ūdeni tā, lai viss būtu pārklāts. Uzliek katlam vāku un vāra 4-5 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.

    Pa to laiku pusi tomātu sablendē, pārējos sagriež ripās vai biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Dilles sakapā. Citronu sagriež divās daļās – pusei citrona norīvē miziņu un izspiež sulu, otru citrona pusi sagriež plānās šķēlītēs.

    Ja no iepriekšējās dienas grila ballītes palikuši pāri pāris šašlika gabaliņi, sasmalcini tos un pievieno zupai, piešķirot virumam patīkamu, uz ugunskura oglēm gatavotas zupas aromātu.

    Sablendētos un sasmalcinātos tomātus liek katlā. Pievieno arī tomātu mērci, sāli, cukuru, lauru lapas, olīvas ar visu sālījumu, smaržīgos piparus, citrona mizu un citronu sulu.

    Kad zupa sāk burbuļot, tā ir gatava. Iemaisa soļankā ķiplokus un nogriež uguni.

    Soļanku pasniedzot, tai pievieno dilles, citrona šķēlītes un skābu krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form