Tomātu sulā marinēti kabači
Foto: Privātais arhīvs
3.7778 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg kabači
kabači
1,5 kg
1,5 kg tomāti
tomāti
3-4
3-4 palieli sīpoli
palieli sīpoli
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
3-4 ĒK
3-4 ĒK cukurs
cukurs
5-6 ĒK
5-6 ĒK etiķis (9%)
etiķis (9%)
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Marinēšana
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Reiz kādās viesībās baudīju marinētus kabačus tomātu sulā. Mmmm, cik gardi tie bija! Recepte bija tūlīt noprasīta un sāku jau nepacietīgi dīdīties, kad tad tikšu pie gatavošanas. Un tad pienāca diena, kad droši ķēros klāt gatavošanai!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms nomizo kabaci un attīra no sēklām. Sagriež ripiņās un pēc tam, ja vēlas, pusripiņās. Tāpat pusripiņās sagriež sīpolus.

    Pēc tam uzkarsē pannu ar nedaudz ielietu eļļu un viegli apcep kabačus no abām pusēm. Sīpolus apcep, līdz tie sāk kļūt caurspīdīgi.

    Pēc tam noblanšē tomātus, lai gatavotu marinādi. Noblanšētiem novelk mizu un sablendē. Masu lej katlā un liek vārīties.

    Kad masa uzvārījusies, pievieno 1 ēdamkaroti sāls, 3-4 ēdamkarotes cukura un 5-6 ēdamkarotes etiķa. Visu vēlreiz uzvāra un ņem nost no uguns. Tikmēr uzliek vārīties katlu ar ūdeni pasterizēšanai.

    Kabačus ar sīpoliem kārto iepriekš izkarsētās burkās (es tās vienkārši izskaloju ar verdošu ūdeni), pamīšus aplejot ar karsto marinādi. Kārto, līdz burka pilna.

    Sapildītās burkas liek katlā, pasterizē kādas 5-7minūtes, kārtīgi aizskrūvē un ļauj atdzist. Pēc tam uzglabā vēsumā.

    Nu, lūk! Kabači gatavi! Tie, kurus es ēdu viesībās, nebija zaudējuši savu kraukšķīgumu. Ceru, ka man būs sanākuši tādi paši!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form