Biešu cepumi ar kazas sieru
Foto: No privātā arhīva
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
4 ĒK
4 ĒK sezama sēklas
sezama sēklas
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 glāze
1 glāze kviešu milti
kviešu milti
1 glāze
1 glāze pilngraudu milti
pilngraudu milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
 
baziliks, timiāns, oreano
baziliks, timiāns, oreano
3 ĒK
3 ĒK rafinēta olīveļļa
rafinēta olīveļļa
  • Ass un pikants ēdiens
  • Piknika ēdienu receptes
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Launags
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Jarina Perepeļica, pavārgrāmatu "Bezgrēka našķi" un "Ēdam pēc Mēness ritmiem" autore, saka: "Manu recepšu princips ir vienkāršs: produktus, kas ir saderīgi svaigā veidā, noteikti vērts arī izmēģināt uzcept. Ne velti klasiskajā picā ir gan tomāts, gan siers, gan baziliks. Kā būtu, ja tos liktu pašā mīklā, nevis tai virsū, un pagatavotu gardus cepumus vai kanapē maizīšu pamatnes?"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus sagriež gabaliņos, pievieno pārējās sastāvdaļas (izņemot sieru). Visu sablendē viendabīgā masā.

    Ja cepumus vēlas mīkstus, mīklai jābūt krējumam līdzīgā konsistencē, tikai graudainākai.

    Ja cepumus vēlas cietākus – piemēram, plānots tos veidot kā kanapē maizīšu pamatni – mīklai vajadzības gadījumā pievieno vēl nedaudz miltu, lai to var izveltnēt un izspiest vēlamās formiņas.

    Cepešpannā ieklāj cepampapīru un uz tā liek vai nu izspiestās formiņas, ja mīkla ir cietāka, vai ar karoti mīkstāko mīklu, veidojot apaļus cepumiņus. Ar receptē minēto mīklas daudzumu pietiek, lai piepildītu vienu klasiska izmēra cepešpannu.

    Cep 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.

    Cepumiņus pasniedz ar salātiem un kazas sieru. Lieliski garšo gan silti, gan atdzesēti. Ja tiek gatavoti no cietākās mīklas kā kanepē maizīšu pamats, protams, vispirms jāatdzesē.

    Noderīgs padoms

    Ja garšo pikantas uzkodas, svaigu tomātu vietā mīklai var pievienot kaltētus tomātus un olīvas. Cepumi iegūs Vidusjūras garšu un aromātu. Ar tomātiem lieliski sader arī šampinjoni. Savukārt salātiem garšas dažādībai var izmantot ne tikai nerafinēto olīveļļu un balzametiķi, bet arī trifeļu eļļu.

    Mazai iedvesmai, tomātu laikam uzņemot apgriezienus – pikantu tomātu uzkodu receptes no Tasty krājumiem.

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.

    Tags

    Sāļās uzkodas Tomātu uzkodas Sāļie cepumi Trifeļu eļļa Cepumi Ola Provansas garšaugi Cepamais pulveris Kazas siers Kviešu milti Olīveļļa Pilngraudu milti Sezama sēklas Tomāti Ass un pikants ēdiens Piknika ēdienu receptes Cepeškrāsns Cepšana Dārzeņu un sēņu uzkodas Kanapē un sviestmaizes Siera un biezpiena uzkodas Launags Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Viegla vasaras maltīte viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form