Foto: No privātā arhīva
Jarina Perepeļica, pavārgrāmatu "Bezgrēka našķi" un "Ēdam pēc Mēness ritmiem" autore, saka: "Manu recepšu princips ir vienkāršs: produktus, kas ir saderīgi svaigā veidā, noteikti vērts arī izmēģināt uzcept. Ne velti klasiskajā picā ir gan tomāts, gan siers, gan baziliks. Kā būtu, ja tos liktu pašā mīklā, nevis tai virsū, un pagatavotu gardus cepumus vai kanapē maizīšu pamatnes?"
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
3 gab.tomāti4 ĒKsezama sēklas1 gab.ola1 glāzekviešu milti1 glāzepilngraudu milti1 TKcepamais pulveris baziliks, timiāns, oreano3 ĒKrafinēta olīveļļa

Sagatavošana

1

Tomātus sagriež gabaliņos, pievieno pārējās sastāvdaļas (izņemot sieru). Visu sablendē viendabīgā masā.

2

Ja cepumus vēlas mīkstus, mīklai jābūt krējumam līdzīgā konsistencē, tikai graudainākai.

3

Ja cepumus vēlas cietākus – piemēram, plānots tos veidot kā kanapē maizīšu pamatni – mīklai vajadzības gadījumā pievieno vēl nedaudz miltu, lai to var izveltnēt un izspiest vēlamās formiņas.

4

Cepešpannā ieklāj cepampapīru un uz tā liek vai nu izspiestās formiņas, ja mīkla ir cietāka, vai ar karoti mīkstāko mīklu, veidojot apaļus cepumiņus. Ar receptē minēto mīklas daudzumu pietiek, lai piepildītu vienu klasiska izmēra cepešpannu.

5

Cep 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.

6

Cepumiņus pasniedz ar salātiem un kazas sieru. Lieliski garšo gan silti, gan atdzesēti. Ja tiek gatavoti no cietākās mīklas kā kanepē maizīšu pamats, protams, vispirms jāatdzesē.

Noderīgs padoms

Ja garšo pikantas uzkodas, svaigu tomātu vietā mīklai var pievienot kaltētus tomātus un olīvas. Cepumi iegūs Vidusjūras garšu un aromātu. Ar tomātiem lieliski sader arī šampinjoni. Savukārt salātiem garšas dažādībai var izmantot ne tikai nerafinēto olīveļļu un balzametiķi, bet arī trifeļu eļļu.

Mazai iedvesmai, tomātu laikam uzņemot apgriezienus – pikantu tomātu uzkodu receptes no Tasty krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!