Foto: DELFI
Drēgnos rudens vakaros gribas kaut ko siltu, saulainu un nedaudz pikantu. To visu var dabūt ar vienu biezzupas šķīvi, jo garšsaknes radīs sāta sajūtu, bet čili pipars kārtīgi sapurinās. Proporcijas jāliek uz aci (vai balstoties uz ledusskapī atrodamo produktu daudzumu). Un vari eksperimentēt, pievienojot ķirbi, mangoldu un kartupeļus, kā arī aizstājot saldo krējumu ar kokosriekstu pienu.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sīpols burkāni selerijas kāti pastinaks kālis tomāti lauru lapa saldais krējums dārzeņu buljons čili pipars

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo, sagriež gabaliņos un apcep sakarsētā olīveļļā. Pievieno gabaliņos sagrieztus burkānus un vēl pāris minūtes pasutina, uzliekot vāku. Tā kā burkāni vārās ilgāk nekā citi dārzeņi, tos labāk sagriezt mazākos gabaliņos.

2

Pievieno smalki sagrieztu kāli, seleriju kātus un nelielu pastinaka sakni.

3

Kad viss nedaudz pacepies, pārlej ar dārzeņu buljonu. Kad zupa minūtes desmit ir vārījusies, liek klāt blanšētus tomātus. Pievieno sāli, piparus un lauru lapu. Vāra, līdz visi dārzeņi ir mīksti. Ja vēlas tumīgāku zupu, pievieno arī kartupeļus. Pievieno sasmalcinātu čili piparu.

4

Kad dārzeņi ir mīksti, izzvejo lauru lapu un visu sablendē. Liek atpakaļ uz uguns, pielej kārtīgu šļuku saldā krējuma vai pievieno karoti kausēta siera un sagaida, kad zupa uzmetīs burbuli.

Pasniedz ar zaļumiem, grauzdiņiem, sarīvētu cieto sieru vai apgrauzdētām ķirbju sēkliņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!