Tomātu un pupiņu sacepums ar olu
Foto: Ārija Avota
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g konservētas pupiņas
konservētas pupiņas
2 gab.
2 gab. tomāti
tomāti
2 ĒK
2 ĒK sakapāti, marinēti sīpoli
sakapāti, marinēti sīpoli
 
zaļumi
zaļumi
0.5 TK
0.5 TK sakapāts ingvers
sakapāts ingvers
0.5 TK
0.5 TK karijs
karijs
2 gab.
2 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
Pasniegšanai:
1 gab.
1 gab. avokado
avokado
 
pilngraudu tortilja vai pilngraudu maizes šķēle
pilngraudu tortilja vai pilngraudu maizes šķēle
 
olīveļļa
olīveļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Dārzeņu ēdieni
  • Omletes un olu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Pat no nedaudz produktiem varam pagatavot garšīgas un iespaidīgas vakariņas. Turklāt ātri. Ola būs tā, kas nodrošinās tik nepieciešamās vērtīgās olbaltumvielas un sāta sajūtu. Tomātus varam blanšēt, lai varētu novilkt tiem mizu, bet steidzīgākā dienā varam gatavot ar visu mizu. Tomātus blanšējam šādi – aplejam tos ar verdošu ūdeni un minūti paturam, tad ūdeni nolejam (varam vēl uzliet aukstu ūdeni uz minūti) un novelkam mizu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pēdējā gadā piedzīvotais pārtikas cenu pieaugums ir īsts izaicinājums daudziem, it sevišķi, ja vēlamies ēst gan sātīgi, gan veselīgi – tā, lai maltītēs būtu visas nepieciešamās uzturvielas. Pārtikas tehnoloģe, elektroniskās pavārgrāmatas "Familyfeast.eu" un bērnu grāmatas "Mana mīļākā pavārgrāmata" autore Ārija Avota, atsaucoties kustības "Olas ir spēks" aicinājumam, izmēģināja, kā pagatavot iespējami vairāk sabalansētu maltīšu, tērējot saprātīgi.

    Ārija gatavoja atbilstoši veselīga uztura šķīvja principam, viņas budžets bija aptuveni 58 eiro un kopā viņai sanāca vairāk nekā desmit receptes, katra no tām – vienai personai. Tomātu un pupiņu sacepums ar olu ir divpadsmitā no 12 Ārijas Avotas receptēm, ko publicējam.

    Tomātus blanšē, tiem novelk mizu un sagriež mazos gabalos. Ingveru nomizo un sakapā. Marinētos sīpolus sakapā.

    Sakarsē nelielu pannu, uzlej olīveļļu un liek lēnām sautēties sīpolus, apmēram 7 minūtes. Pievieno kariju, ingveru, sagrieztos tomātus, zaļumus un sautē uz vidējas liesmas, līdz tie ir mīksti.

    Pievieno pupiņas un nedaudz pasautē.

    Tad vidū izveido nelielu iedobīti un tajā iesit olu, uzliek vāku un ļauj cepties apmēram 5 minūtes. Svarīgi, lai dzeltenums paliek šķidrs.

    Tikmēr grauzdē tortilju vai maizi. Tortilju saloka četrās daļās un ieliek tosterī. Sagriež avokado.

    Kad ola gatava, ņem nost no liesmas, uzber olai sāli un piparus un pasniedz ar avokado un grauzdētu tortilju.

    Lai labi garšo!

    "Kustība "Olas ir spēks!" allaž būs par olu iekļaušanu uzturā, taču vienlaikus mēs esam arī par veselu nāciju – tas, savukārt, iespējams, ja ēdam pārdomāti. Tāpēc vēlamies izcelt gaismā veselīga uztura šķīvi – esam to atsvaidzinājuši, apvienojot gan Veselības ministrijas vadlīnijas, gan Hārvarda universitātes Uztura institūta vadlīnijas. Tas ir vienkāršs rīks, kas ļauj objektīvi paraudzīties uz katru mūsu ēdienreizi, vai tajā ir puse ir dārzeņi, ceturtā daļa – olbaltumvielu un vēl ceturtā daļa – ogļhidrātu, vai esam iekļāvuši veselīgos taukus," stāsta Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.