Tomātu un rīsu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais ahīvs
Loading...
Sastāvdaļas

"Kad tā pavairāk tomātu, laiks no tiem pagatavot ko gardu pieliekamā krājumiem. Ziema ir ļoti gara, un tad viss, ko tagad liekam burciņās, būs kā atradums," tā pārbaudītu zupas sagataves recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Tomātus ar ķiplokiem sablendē viendabīgā masā, burkānus sarīvē, papriku sagriež kubiņos, sīpolus sasmalcina.

Rīsus atsevišķi novāra 10 minūtes, lai tie ir vēl nedaudz kraukšķīgi.

Katlā uzkarsē eļļu, ber iekšā sīpolus un apmaisot cep, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno burkānus un cep 15-20 minūtes, pievieno papriku un turpina sautēt 10-12 minūtes. Lej klāt sablendēto tomātu un ķiploku masu un sautē 10 minūtes.

Liek klāt rīsus, sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un karsē, līdz masa sāk burbuļot. Tad iemaisa etiķi (ja izmanto esenci, tad pietiks ar 1 ĒK).

Nogriež liesmu, lej masu izkarsētās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, apgriež burkas ar vākiem uz leju, sasedz un atdzesē.

Var ēst gan siltu, gan aukstu, gan arī pievienot zupām.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form