Foto: iStock
Tomātu - dārzeņu zupa ar dažādiem papildināšanas variantiem.

Tomātus - noblanšē un nomizo (ne tomātu sezonā izmanto konservētus tomātus bez miziņas savā sulā) un atliek malā. Tos zupai pievienos, kad virums gandrīz gatavs.

Kabaci, baklažānu, kartupeļus - visu vāra nelielā ūdens daudzumā, kamēr mīksti. Pievieno apceptu sīpolu un ķiplokus un mizotos tomātus un vēlreiz uzkarsē.

Mīkstos dārzeņus, tomātus, sīpolus, ķiplokus sablenderē. Ja šķiet par biezu, pievieno nedaudz buljonu vai ūdeni, vēlreiz uzvāra līdz pirmajam burbulim. Pievieno sasmalcinātu baziliku.

Tad seko variācijas par tēmu:
* var likt klāt kausēto sieru;
* var pielikt garneles;
* var apbērt ar rīvētu cieto sieru;
* var uztaisīt no saldā krējuma, kausēta siera, ķiploka, sāls un garšvielām klāt jaucamo "uzlaboto" krējumu;
* var vienkārši ēst tāpat vai iejaukt parasto skābo krējumu.

Iesūtīja: Baibs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!