vistas un tomātu sautējums
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.

Vistas krūtiņas ieliek katlā, pievieno buljona kubiņus un pārlej ar verdošu ūdeni. Gaļu vāra 25 minūtes.

Tikmēr lielā pannā vai vidēja izmēra katlā uzkarsē eļļu un apbrūnina tajā sasmalcinātu sīpolu un burkānu gabaliņus. Tas prasīs aptuveni 10 minūtes. Pēc tam pievieno smalki sagrieztas ķiploku daiviņas un tomātu biezeni. Dārzeņus apmaisa un gatavo vēl 2 minūtes.

Tomātus ieliek virtuves kombainā un sasmalcina. Pēc tam tomātus pievieno pannai ar dārzeņiem. Tomātus sutina vēl 20 minūtes, līdz izveidojusies bieza mērce.

Gatavās vistas krūtiņas saplucina gabaliņos un pievieno tomātu sautējumam. Sautējumu garnē ar sasmalcinātu baziliku, kaperiem un olīvām.

Pasniedz, kamēr vēl silts.

Lai labi garšo!

Comment Form