Foto: Privātais arhīvs
Kādudien domāju, ko pagatavot pusdienām. Doma skaidra - zupu! Garšas kārpiņas vēl atceras nesen gatavotu saldskābo tomātu zupu, tad nolēmu gatavot ko līdzīgu. Ne tik izteikti saldskābu, un šoreiz ar frikadelēm. Gatavošana nav no sarežģītākajām, bet rezultāts garšoja visai saimei!

Lai gan produktu saraksts garš, tomēr daudz kas jau parasti atrodas mājās. Tad nu, ķeramies pie buljona vārīšanas.

14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas ragū buljonam300 gmaltā gaļa (jaukta)6 vidēji lieli kartupeļi1 puravs1 paprika800 gkonservēti tomāti2 burkāni2 sīpoli2 ķiploku daiviņas garšvielas (kaltēti zaļumi, ķiploki) pēc garšassāls, cukurs1 ĒKmedus5 ĒKtomātu mērce1 TKgaišā sojas mērce

Sagatavošana

1

Liekam vistas ragū katlā, pielejam ūdeni, pieberam sāli un liekam vārīties. Kad parādās putas, tad tās rūpīgi nosmeļam. Pievienojam kaltētos garšaugus, kā arī piparus, un uz lēnas uguns vārām minūtes 40.

2

Kamēr vārās buljons, sagriežam visus dārzeņus. Kartupeļus sagriež kubiņos. Sagriež arī sīpolu, papriku, puravu, bet burkānus - sarīvē.

3

Maltajai gaļai pievieno sāli un piparus un samīca viendabīgā masā.

4

Kad buljons savārījies, ķeksējam vistas ragū laukā. Ja ir vēlme, nokasām gaļu nost un beram atpakaļ zupā. Beram katlā iekšā kartupeļus un sagrieztos dārzeņus. Un uz straujas uguns pavāram 10 minūtes. Šī bija tā reize, kad zupas vārīšana tika sākta vienā katlā un tad pārlieta lielākā.

5

Pēc 10 minūtēm pievieno tomātus. Es ņēmu jau sasmalcinātus, ja tādu nav, tad tos iepriekš sasmalcina. Pavāra minūtes piecas un tad pievieno tomātu mērci, medu un soju. Daudz nē, lai nenomāktu kopējo zupas garšu, bet tā, lai piešķirtu nedaudz austrumniecisku garšu. Mana ideālā kombinācija bija, uz 7 litru katlu - 5 ĒK tomātu mērces, 1 ĒK medus un 1 TK sojas mērces. Taču iesaku pašiem visu likt pēc garšas. Kad tas ir pievienots, sagaidām, kad uzmet pirmo burbuli, un pievienojam mazas frikadeles, kuras izveidotas no maltās gaļas.

6

Sagaidām, kad frikadeles uzpeld augšā, pievienojam ķiploku, minūti pakarsējam un griežam nost uguni. Ļaujam zem vāka (apmēram piecas minūtes) zupai ievilkties un tad var pasniegt galdā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!