Foto: Shutterstock
Tomātu zupa, kuras recepte noskatīta no Džeimija Olivera - tādu zupiņu celt galdā nebūs kauns arī ciemiņiem.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 sīpols1 ķiploka daiviņa1 burkāns baziliks6 ĒKsaldais krējums1 TKsarkanvīna etiķis2 olu dzeltenumi1 kgtomāti1 lvistas vai dārzeņu buljons sāls malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sīpolu, ķiploku, burkānu, baziliku sasmalcina un liek katliņā ar pāris ēdamkarotēm uzkarsētas olīveļļas, uzliek vāku, tur uz mazas uguns 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

2

Tikmēr traukā samaisa krējumu, etiķi un olu dzeltenumus (es nelieku). Noņem tomātiem mizu, sagriež un liek klāt tam, kas katliņā. Pievieno buljonu un visu karsē vēl 20 minūtes.

3

Noņem no uguns, visu sablendē, uzkarsē vēlreiz, pieliek sāli un piparus.

4

Pirms pasniegšanas iemaisa ar olu un etiķi samaisīto krējumu, vairs uz uguns neliek.

Iesūtīja: Evita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!