Tomātu zupa ziemas vakariem
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Tomātu zupa ziemas vakariem - ģimene sajūsmā. Draugi lauž krēslus aiz kāres uz šito zupu.

Olīveļļā apcep sīki sakapātu ķiploku un sīpolu.

Kad paliek glāžaini, met katlā tomātus un vāra uz nelielas uguns, pa vidam ar dakšiņu tomātus sasmalcinot, ja tie nav jau minētie picas tomāti.

Ja šķiet, ka drusku par biezu tā padarīšana, pielej nedaudz ūdens vai baltvīna, ja pudele pie rokas.

Pēc garšas pieliek sāli un cukuru. Cukurs ir ļoti svarīgs tomātu zupai, jo tas īpaši izceļ tomātu zupas garšu - to pašu vēlamo skābumu, asumiņu, pat nekādi tabasco nav vajadzīgi.

Kad šķiet, ka zupa varētu būt gatava, pieliek klāt vēl vienu (vai vairāk, ja porcija liela) ļoti sīki sakapātu ķiploka daivu - tā iedod manuprāt pareizo ķiploka svaigumu (jo tas apceptais jau vairs īsti nav ķiploks) un pieber garšaugus, iemaisa, kādu minūti vēl pasilda, tad uguni noslēdz un vāku virsū, lai oregano un rozmarīns attīstās.

Klāt - siera tostermaize.

Iesūtīja: Nora

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form