Sastāvdaļas
Sagatavošana
Olīveļļā apcep sīki sakapātu ķiploku un sīpolu.
Kad paliek glāžaini, met katlā tomātus un vāra uz nelielas uguns, pa vidam ar dakšiņu tomātus sasmalcinot, ja tie nav jau minētie picas tomāti.
Ja šķiet, ka drusku par biezu tā padarīšana, pielej nedaudz ūdens vai baltvīna, ja pudele pie rokas.
Pēc garšas pieliek sāli un cukuru. Cukurs ir ļoti svarīgs tomātu zupai, jo tas īpaši izceļ tomātu zupas garšu - to pašu vēlamo skābumu, asumiņu, pat nekādi tabasco nav vajadzīgi.
Kad šķiet, ka zupa varētu būt gatava, pieliek klāt vēl vienu (vai vairāk, ja porcija liela) ļoti sīki sakapātu ķiploka daivu - tā iedod manuprāt pareizo ķiploka svaigumu (jo tas apceptais jau vairs īsti nav ķiploks) un pieber garšaugus, iemaisa, kādu minūti vēl pasilda, tad uguni noslēdz un vāku virsū, lai oregano un rozmarīns attīstās.
Klāt - siera tostermaize.
Iesūtīja: Nora