Foto: Privātais arhīvs
Garda torte dzimšanas dienai, ar kuru iepriecināt jubilāru. Saldā krējuma krēms piešķir kūkai bagātīgumu un sulīgumu, ko kārumnieki novērtēs. Aprikozes kūkas garšu tikai papildinās. Recepti iesaka gardēde Zenta Sokolova.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

brūkleņu ievārījums20 gab.žāvētas aprikozes šķipsnaželatīns kokosriekstu skaidiņas4 gab.olas4 ĒKcukurs4 ĒKrudzu rīvmaize500 mlsaldais krējums (35%) pēc garšascukurs pēc garšasvaniļas cukurs1 ĒKželatīns

Sagatavošana

1

Aprikozes pārlej ar karstu ūdeni un atstāj dažas stundas.

2

Izsijā rudzu rīvmaizi.

3

Olas ar cukuru liec uz mazas liesmas un kārtīgi uzputo.

4

Iecilā masā rīvmaizi.

5

Lej masu uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 200 grādu temperatūrā.

6

Karstu, ar visu papīru sarullē veltnī. Atdzesē.

7

Gatavo krēmu. Želatīnu uzbriedini, izšķīdini un pievieno saldajam krējumam, kas saputots ar cukuru.

8

Krēmu uz brīdi liec ledusskapī.

9

Biskvītu uzmanīgi atritini, atbrīvo no papīra, sagriez vienāda izmēra strēmelēs.

10

Katru strēmeli pārzied ar brūkleņu ievārījumu un krēmu, kas jau sāk sastingt.

11

Virspusi un malas pārzied ar atlikušo krēmu. Malas apklāj ar drupačām.

12

Aprikozes nosusini, pārgriez uz pusēm, kārto uz tortes.

13

Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.

14

Torti liec ledusskapī.

15

Ūdenim, kurā aprikozes mērcētas, pievieno atlikušo želatīnu un izšķīdini.

16

Kad želeja sāk sastingt, uzmanīgi pārlej aprikozes, sekojot līdzi, lai nenotek gar malām.

17

Ieliec kūku vēl uz brīdi ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!