Biskvīta torte ar bagātīgu krēmu un žāvētām aprikozēm
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
brūkleņu ievārījums
brūkleņu ievārījums
Virskārtai
20 gab.
20 gab. žāvētas aprikozes
žāvētas aprikozes
šķipsna
šķipsna želatīns
želatīns
 
kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
Biskvītam
4 gab.
4 gab. olas
olas
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK rudzu rīvmaize
rudzu rīvmaize
Krēmam
500 ml
500 ml saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 ĒK
1 ĒK želatīns
želatīns
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda torte dzimšanas dienai, ar kuru iepriecināt jubilāru. Saldā krējuma krēms piešķir kūkai bagātīgumu un sulīgumu, ko kārumnieki novērtēs. Aprikozes kūkas garšu tikai papildinās. Recepti iesaka gardēde Zenta Sokolova.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aprikozes pārlej ar karstu ūdeni un atstāj dažas stundas.

    Izsijā rudzu rīvmaizi.

    Olas ar cukuru liec uz mazas liesmas un kārtīgi uzputo.

    Iecilā masā rīvmaizi.

    Lej masu uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 200 grādu temperatūrā.

    Karstu, ar visu papīru sarullē veltnī. Atdzesē.

    Gatavo krēmu. Želatīnu uzbriedini, izšķīdini un pievieno saldajam krējumam, kas saputots ar cukuru.

    Krēmu uz brīdi liec ledusskapī.

    Biskvītu uzmanīgi atritini, atbrīvo no papīra, sagriez vienāda izmēra strēmelēs.

    Katru strēmeli pārzied ar brūkleņu ievārījumu un krēmu, kas jau sāk sastingt.

    Virspusi un malas pārzied ar atlikušo krēmu. Malas apklāj ar drupačām.

    Aprikozes nosusini, pārgriez uz pusēm, kārto uz tortes.

    Dekorē ar kokosriekstu skaidiņām.

    Torti liec ledusskapī.

    Ūdenim, kurā aprikozes mērcētas, pievieno atlikušo želatīnu un izšķīdini.

    Kad želeja sāk sastingt, uzmanīgi pārlej aprikozes, sekojot līdzi, lai nenotek gar malām.

    Ieliec kūku vēl uz brīdi ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form