Foto: Publicitātes foto
Dažreiz pietiek ar vienu pamatrecepti, lai tālāk pagatavotu dažādus ēdienus. "Rimi" gardēde Signe Meirāne aicina kopā ar bērniem pagatavot gaļas bumbiņas, kas ir pamatrecepte citu ēdienu pagatavošanā. Tu, piemēram, vari izmantot tās kā tortilju pildījumu, papildinot ar ceptām sēnēm, jogurta mērci un citiem labumiem.
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 ĒKvīnogu kauliņu eļļa16 šampinjoni, sagriezti šķēlēs1 šalotes sīpols, sasmalcināts1 TKrozmarīns, sakapāts2 nelieli, mīksti avokado4 tortiljas lapu salāti200 gkonservētas pupiņas, saspiestas ar dakšu MĒRCEI:150 gbezpiedevu jogurts150 ggurķis, sarīvēts2 ĒKdilles, sakapātas sāls un pipari pēc garšas GAĻAS BUMBIŅĀM:400 gtruša gaļa2 ķiploka daiviņas20 gcietais siers, sarīvēts pēc garšassāls un melnie pipari pēc garšastimiāns

Sagatavošana

1

Gatavo bumbiņas, samaisot un samīcot visas sastāvdaļas. Truša gaļu var aizstāt ar liesu vistas, tītara vai teļa gaļu.

2

Pannā sakarsē 3 ĒK eļļu, liek cepties sēnes, sīpolus un rozmarīnu. Cep uz palielas liesmas apmēram 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Noņem no pannas. Pannā sakarsē atlikušo eļļu, liek gaļas bumbiņas, apcep no visām pusēm zeltainas, uzliek vāku un uz ļoti mazas liesmas sautē aptuveni 15 minūtes.

3

Bļodā liek nomizotus avokado un saspaida ar dakšu, pieberot pavisam nedaudz sāls un piparus. Pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Uz šķīvjiem liek tortiljas, tām pa vidu (lai var malas uzlocīt virsū) uzsmērē avokado, pa virsu kārto sēnes, pupiņas, salātlapas. Uzliek gaļas bumbiņas un jogurta mērci. Aizloka ciet un bauda.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!