Tortiljas ar plucinātu cepeti un avokado-laima krēmu
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
 
tortiljas
tortiljas
 
rukola
rukola
 
Ķīnas kāposts
Ķīnas kāposts
 
paprika
paprika
 
biešu marināde
biešu marināde
 
sīpoli
sīpoli
 
marinēti gurķi
marinēti gurķi
1
1 mežacūkas ciska
mežacūkas ciska
ZAĻAJAM KARIJAM
 
pētersīļu buntīte
pētersīļu buntīte
3
3 kinzas zariņi
kinzas zariņi
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2
1/2 sīpols
sīpols
3
3 tomāti
tomāti
1 ĒK
1 ĒK rīvēta ingvera sakne
rīvēta ingvera sakne
3 ĒK
3 ĒK saldā čili mērce
saldā čili mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
AVOKADO-LAIMA KRĒMAM
1
1 mīksts avokado
mīksts avokado
4-5 ĒK
4-5 ĒK bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
3 ĒK
3 ĒK kokosriekstu piena krēmīgā daļa
kokosriekstu piena krēmīgā daļa
1
1 liela ķiploka daiviņa
liela ķiploka daiviņa
1 TK
1 TK rīvēta laima miziņa
rīvēta laima miziņa
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
2-3
2-3 kinzas zariņi
kinzas zariņi
  • Medījuma gaļas ēdieni
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Gaļas uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Retajā reizē, kad man kā nemedniekam bija tā laime tikt pie medījuma gaļas, nolēmu "paplosīties" virtuvē uz nebēdu. Eksperiments izdevās godam, tādēļ izaicinu arī tevi atkārtot šo garšu piedzīvojumu. Un nebīsties no garā sastāvdaļu saraksta – patiesībā darāmā nav nemaz tik daudz, jo lielāko daļu darbu tavā vietā paveiks cepeškrāsns un blenderis. Mežacūkas gaļu vari aizstāt ar citu medījumu, bet gana gards rezultāts izdosies arī no liellopa vai liesas cūkas gaļas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus nomizo, sagriež ripās, pārlej ar biešu marinādi, apmaisa un liek ledusskapī.

    Gatavo mežacūkas cepeti. Gaļu liek traukā.

    Visas zaļā karija sastāvdaļas liek traukā, sablendē viendabīgā masā. Ar karija marinādi ieziež cepeti no visām pusēm. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai vāku un liek ledusskapī vismaz uz diennakti.

    Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep cepeti stundu, tad samazina karstumu līdz 120 grādiem un cep vēl četras stundas, līdz gaļa viegli nāk nost no kaula, ir sulīga un irdena. Ļauj gaļai krāsnī atdzist vismaz stundu, tad ņem trauku ārā no krāsns, atdala gaļu no kauliem, samaisa ar cepšanas laikā radušos mērci.

    Visas avokado-laima krēma sastāvdaļas liek traukā un sablendē viendabīgā, gaisīga krēma masā.

    Uz tortlijām liek rukolu, saplucinātu Ķīnas kāpostu, plānās šķēlēs sagrieztus marinētos gurķus, tad plucināto gaļu, paprikas kubiņus, bietēs marinātos sīpolus un visbeidzot avokado-laima krēmu.

    Tortiljas satin. Kā to paveikt, lai pildījums neveltos ārā, uzzināsi, noskatoties šo video.

    Pirms pasniegšanas tīstokļus minūti no katras puses uzsilda sakarsētā grilpannā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form