Foto: Privātais arhīvs
Retajā reizē, kad man kā nemedniekam bija tā laime tikt pie medījuma gaļas, nolēmu "paplosīties" virtuvē uz nebēdu. Eksperiments izdevās godam, tādēļ izaicinu arī tevi atkārtot šo garšu piedzīvojumu. Un nebīsties no garā sastāvdaļu saraksta – patiesībā darāmā nav nemaz tik daudz, jo lielāko daļu darbu tavā vietā paveiks cepeškrāsns un blenderis. Mežacūkas gaļu vari aizstāt ar citu medījumu, bet gana gards rezultāts izdosies arī no liellopa vai liesas cūkas gaļas.
24Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tortiljas rukola Ķīnas kāposts paprika biešu marināde sīpoli marinēti gurķi1 mežacūkas ciska pētersīļu buntīte3 kinzas zariņi3 ķiploka daiviņas sīpols3 tomāti1 ĒKrīvēta ingvera sakne3 ĒKsaldā čili mērce pēc garšassāls un pipari1 mīksts avokado ĒKbezpiedevu jogurts3 ĒKkokosriekstu piena krēmīgā daļa1 liela ķiploka daiviņa1 TKrīvēta laima miziņa TKcukurs pēc garšassāls kinzas zariņi

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež ripās, pārlej ar biešu marinādi, apmaisa un liek ledusskapī.

2

Gatavo mežacūkas cepeti. Gaļu liek traukā.

3

Visas zaļā karija sastāvdaļas liek traukā, sablendē viendabīgā masā. Ar karija marinādi ieziež cepeti no visām pusēm. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi vai vāku un liek ledusskapī vismaz uz diennakti.

4

Sakarsē krāsni līdz 250 grādiem. Cep cepeti stundu, tad samazina karstumu līdz 120 grādiem un cep vēl četras stundas, līdz gaļa viegli nāk nost no kaula, ir sulīga un irdena. Ļauj gaļai krāsnī atdzist vismaz stundu, tad ņem trauku ārā no krāsns, atdala gaļu no kauliem, samaisa ar cepšanas laikā radušos mērci.

5

Visas avokado-laima krēma sastāvdaļas liek traukā un sablendē viendabīgā, gaisīga krēma masā.

6

Uz tortlijām liek rukolu, saplucinātu Ķīnas kāpostu, plānās šķēlēs sagrieztus marinētos gurķus, tad plucināto gaļu, paprikas kubiņus, bietēs marinātos sīpolus un visbeidzot avokado-laima krēmu.

7

Tortiljas satin. Kā to paveikt, lai pildījums neveltos ārā, uzzināsi, noskatoties šo video.

8

Pirms pasniegšanas tīstokļus minūti no katras puses uzsilda sakarsētā grilpannā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!