Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un vienkārša uzkoda – ar zivi, salātiem un mērci pildītas tortiljas. Šo no tortiljām gatavoto maltīti dēvē par fahitām (fajitas).

30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 baltās zivs filejas0.5 citrona sula1 TKjūras sāls2 ĒKolīveļļa sarkanais sīpols2 ĒKvīna etiķis0.5 TKcukurs MĒRCEI:200 gtomātu mērce150 mlgrieķu jogurts PASNIEGŠANAI:8 mazās kukurūzas tortiljas2 mazo romiešu salātu galviņas sarkanā paprika saujakoriandrs

Sagatavošana

1

Zivs filejas ieliek seklā traukā un uzspiež tām virsū citronu sulu. Pārkaisa ar sāli un aplej ar olīveļļu. Uzkarsē grilpannu.

2

Sīpolu sagriež ripiņās un saber nelielā traukā. Pārlej ar etiķi un pievieno cukuru. Ļauj tiem iemarinēties.

3

Gatavo mērci: tomātu mērci sajauc ar grieķu jogurtu.

4

Iemarinēto zivi apcep uz grilpannas apmēram 3 minūtes no katras puses, līdz tā ir mīksta. Pēc tam sadala zivis nelielos gabaliņos.

5

Tortiljas uzsilda mikroviļņu krāsnī vai uz pannas. Ņem tortiljas sloksni, apsmērē ar jogurta mērci. Tad virsū izkārto zivs gabaliņus, saplucinātus romiešu salātus, sagrieztu papriku, iemarinētos sīpolus, koriandru un vēl mazliet mērci.

6

Tortiljas aizvīsta un pasniedz ēdājiem. Un tā, līdz visas tortiljas aizpildītas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!