Foto: Publicitātes foto
Gada siltāko un gaidītāko svētku laiks rit pilnā sparā. Ģimenes kopā sanākšana, eglīte, kopīga svētku galda klāšana un gaisā virmojošais maltītes aromāts ir vien dažas no sastāvdaļām, kas uzbur svētku sajūtu. Lai ikviena ģimene varētu pagatavot restorāna cienīgu maltīti budžeta ietvaros, šefpavārs un "Maxima Latvija" garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās recepšu idejās, kuras būs pa spēkam pagatavot ikvienam.

Šī ēdiena kopējās izmaksas ir nedaudz virs četriem eiro.

25Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.tortiljas paprikas pulveris200 gkonservēti turku zirņi1 TKcitrona sula1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassezama sēklas pēc garšassāls, pipari, olīveļļa

Sagatavošana

1

Tortiljas pamatni sagriež trīsstūra formas gabaliņos (sev vēlamā izmērā) un liek uz cepampannas.

2

Tortiljas gabaliņiem uzber paprikas pulveri.

3

Liek pannu iepriekš uzsildītā krāsnī un cep 180 grādos aptuveni 5 minūtes.

4

Paralēli gatavo humosu, vispirms nokāš turku zirņus.

5

Blendera krūzē lej citronu sulu un pievieno sezama sēkliņas, kas radīs humusa krēmīgo bāzi, un blendē vismaz 30 sekundes.

6

Pievieno olīveļļu, saspiestu ķiploka daiviņu, sāli un piparus pēc garšas un vēlreiz blenderē vismaz 30 sekundes.

7

Pievieno turku zirņus un blendē 2 minūtes, līdz masa ir viendabīga.

8

Iegūto masu liek sev tīkamā traukā, uzlej olīveļļu un pasniedz ar pagatavotajiem tortiljas čipsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!